Gezellig terrassen in het cafeetje van Nieuwenhoven

Gezellig terrassen in het cafeetje van Nieuwenhoven

Het voorbije weekend hielden Sarah, mijn buurvrouw, en ik ‘t winkeltje van Inge open. Wat voor haar een bijverdienste is, was voor mij pure luxe. Na lange tijd kon ik op mijn gemak aan mijn blog werken en genieten van het warme weer. Over wat kon ik beter schrijven dan het streekcafé tegenover ‘t winkeltje?

De ligging van het streekcafé

Het cafeetje ligt aan de toren van het kasteel van Nieuwenhoven. Kom je met de auto? Stel dan het volgend adres in via je navigatiesysteem: “Engelbamp 57, 3800 Sint-Truiden“. Er is een ruime parking voorzien. Kom je met de fiets? Nog beter. Dan moet je tussen knooppunt 147 en 150 even van de weg af. Om er te geraken rij je de dreef op van het kasteel om vervolgens onder de poort door te rijden en meteen links af te slaan.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Zoals je ziet is er een uitgebreid terras voor kleinere of grote groepen. Regent het of waait het? Dan kan je ook gezellig binnen aan de open haard zitten.

De omgeving

Het streekcafé is ook een ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan. Wat valt er zoal te doen in de omgeving? 

  • Meteen aan het streekcafé wandel je via verschillende paden richting het bos. Je kan er uitgestippelde wandelingen van 1 tot 8km maken, of je kan er bewust voor kiezen om gewoon je weg kwijt te geraken. Ik ben meer voor dat laatste.
  • Bezoek het winkeltje! Ik heb mezelf het voorbije weekend op een mooi paar oorbellen getrakteerd en een oude draaitelefoon, dat laatste is vooral een decoratief pronkstuk in huis geworden.
  • Wandel op het samenland. Het samenland is geen gewone moes- of groententuin. Het is een duurzaam landbouwontwerp, waar bepaalde principes toegepast zodat de natuur zijn vrije gang kan gaan. Er wordt rekening gehouden met de gewassen die er al staan en de staat van de grond, zonder bewust te manipuleren. Een plattegrond van het samenland kan je in het streekcafé kopen voor ongeveer € 2.
  • Lees een boek aan de vijver (die momenteel wel droog staat). Je aandacht gaat alleen maar naar je boek en de natuur wat in mijn ogen een prachtige combinatie is.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Lekkers voor hartige en zoete bekjes

Tussen 11u en 18u houden Peter en Domi de deuren van het cafeetje open. Er wordt quiche gemaakt, soep, croque van speltbrood en boterhammekes met met kaas en mosterd of andere combinaties. Voor een maaltijd zoals spaghetti of steak friet ben je hier niet aan het juiste adres. Dat zou ook te zwaar liggen in combinatie met een fietstocht, right?

Mijn aanbeveling?

Als je liever iets zoet hebt om je honger te stillen moet je zeker de Limburgse Breugheltaart proberen. In combinatie met een koffie kost het amper € 4.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Op zondag voorspelt Frank Deboosere veel zon. Dat betekent dus ook: terrasjesweer met een fris pinke! Ik ben fan van de “Bink bloesem kriek” maar het blondje valt me ook in de smaak.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Wat je nog allemaal kan bestellen? Dat kom je hier te weten.

Te koop: streek- en bioproducten

Streek- of bioproducten uit het schoon Limburg mee naar huis nemen? Dat kan. In het streekcafé kan je een heel assortiment aan stroop, vruchtensappen en overheerlijke koekjes vinden. Persoonlijk ben ik fan van de kersenstroop! Ook de biertjes die op de kaart staan van het streekcafé kan je gewoon mee naar huis nemen. Zo neem je nooit echt afscheid van het prachtig kasteeldomein.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.


Praktisch: openingsuren

Het einde van het zomerseizoen nadert dus we komen tot een einde. Vanaf 01/11 blijven het streekcafé en het winkeltje dicht tot maart 2018, dus je kan er nog een dikke maand van profiteren.

Standaard is het streekcafé open:

  • Op woensdag en zaterdag van 11-18u
  • Op zondag en feestdagen van 10-18u
    Elke zondag kan je deelnemen aan een gratis historische rondleiding die om 11u begint.

Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 23/09 en woensdag 27/09.1 thought on “Gezellig terrassen in het cafeetje van Nieuwenhoven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.