Oranjezon: lekker uitwaaien aan zee!

Oranjezon: lekker uitwaaien aan zee!

Binnen zitten terwijl de zon schijnt is voor mij geen combinatie. Het afgelopen weekend kriebelde het zomergevoel en mijn voeten snakten naar teenslippers. Bestaat er een beter voorstel dan “naar ’t zeetjen gaan” wanneer de weersvoorspelling 21 °C is? Zondag koos ik ervoor om samen met Stijn naar “Camping Oranjezon” in Zeeland, Nederland te rijden. Het geweldige aan Oranjezon is dat zowel strand als natuurliefhebbers hier op hun plek zijn want er grenst een bos met wilde paarden meteen aan het strand. Ben je de ene setting beu? Dan wandel je dus gewoon naar de volgende! Je kan hier ook terecht voor een overnachting en wat lekkers om te eten. Hoe zag onze dag eruit?

Wandelen in de duinen

Oranjezon strand

Oranjezon strand

Oranjezon strand

Wanneer je aankomt rond het middaguur mag een goed gevulde picknickmand niet ontbreken: crackers, zelfgemaakte pompoenhummus en een slaatje. Lekker gezond! Je ziet ook een flesje om te vieren dat we binnenkort gaan samenwonen. Aftellen geblazen want op 15 mei mogen we in ons huisje! Meteen na de lunch begonnen we aan een wandeling op het strand. Ik heb er vooral van genoten om foto’s te maken van de duinen, maar ook van mijn zomeroutfit.

Oranjezon strand

Oranjezon strand

Oranjezon strand

Het jurkje heb ik vorig jaar gekocht in de Pimkie voor € 30 maar ik heb het gevoel dat de over-de-schouder trend nog niet helemaal voorbij is. Zowel Pimkie, Zara als Mango doen dit jaar weer mee. Terug in het blauw! Het koffertje heb ik op een vintage mark gekocht en de hoed komt uit Cambodja. De foto’s die je ziet heb ik zelf gemaakt met behulp van een zelfontspanner, op uitzondering van de foto waar ik spring. Daar heeft Stijn een handje geholpen! Heb je zelf foto’s nodig van jouw outfit of homemade dress? Neem dan gerust contact met me op, want dit soort foto’s maak ik enorm graag. Na onze wandeling op het strand, begon het al snel avond te worden en wandelden we door het bos terug richting de camping.

Oranjezon bos

Oranjezon bos

Oranjezon bos

Onderweg zijn we enkele prachtige Konikpaarden tegengekomen, volwassen maar ook veulens. Normaal gezien zou ik eraan voorbij lopen want het is niet de eerste keer dat ik een paard tegenkom, maar nu was het best bijzonder om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien grazen. Volledig vrij op hun terrein, zonder zichtbare hekken. Blijkbaar kan je in dit natuurgebied af en toe ook herten of reeën tegenkomen, maar die hebben we helaas niet gezien.

Uitspanning Oranjezon

Uitspanning Oranjezon

Zoek je wat om te eten? Dan is “Uitspanning Oranjezon” echt een aanrader. Het is gewoon zalig om je dag af te sluiten op een zonovergoten terras, met een lekker fris biertje. De aangeboden maaltijden zijn lekker en helemaal niet prijzig. Voor € 42 euro kregen we 2 biertjes, een slaatje geitenkaas met brood, een varkenshaasje met een combi van frietjes en gebakken patatjes plus tweemaal koffie om mee af te sluiten. Valt goed mee hè? De allerkleinste uit je gezin kan hier ook terecht voor een maaltijd, maar ook vooral voor veel entertainment. Aan het restaurant vind je een klein boerderijtje met onder andere varkens, kippen en een pauw en naast het terras heb je ook een speeltuintje met een trampoline.

Na het eten gingen Stijn en ik ieder onze eigen weg. Hij wou een ‘toerke doen met de vélo‘ en ik wou terug naar het strand voor een mooie zonsondergang.

Wanneer de zon zakt in de zee

Oranjezon strand

Oranjezon strand

Een wandeling aan zee doet wat met me, ik weet niet of het aan de golven ligt, de geur of het alleen zijn maar de zee maakt mijn emoties sterker. Ben ik droevig opgestaan, dan vloeien tranen met tuiten. Ben ik blij opgestaan, dan ga ik nog gelukkiger naar huis. Afgelopen zondag ben ik naar huis vertrokken met een dankbaar gevoel. Ik kan nog zoveel klagen over de verhuis en alles wat erbij komt kijken, maar ik ben vooral dankbaar dat ik binnen een maand de volgende stap in mijn leven zet: gaan samenwonen met Stijn. Hoe heerlijk was het toch ook? Hopelijk volgen er snel meer zonnige dagen!

Oranjezon strand


Hoe geraak ik in Oranjezon, Zeeland?

Na een overheerlijk ontbijt vertrokken we met de auto uit Bonheiden richting Zeeland. Normaal gezien doe je er 1 uur en 20 minuten over, maar Zeeland had die dag veel succes. In totaal zijn we dus 2 uur onderweg geweest. Om in Oranjezon te geraken geef je “Koningin Emmaweg 22, Vrouwenpolder” in op je GPS waar je bij aankomst meteen het restaurant ziet. Dit is de start van je wandelroute en hier kan je dus ook een parkeerplaats vinden voor € 6 per dag. Dat valt dus goed mee! Ben je benieuwd naar wat er nog allemaal te doen is in Oranjezon? Download dan hier de brochure.

Krijg je niet genoeg van blauwe lucht en een mooi strand?
Bekijk dan hier meer foto’s in de galerij.

 2 thoughts on “Oranjezon: lekker uitwaaien aan zee!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.