Wat betekent “solivagant”?

Wat betekent “solivagant”?

Wat betekent het woord Solivagant?

Solivagant betekent letterlijk “wandering alone” en dat is hoe ik aan al mijn reisjes begon, alleen. Als kind wou ik naar het schijnt niets missen en alles tegelijk doen met huilbuien tot gevolg. De huilbuien zijn verdwenen maar ik wil nog altijd evenveel zien en ontdekken. In mijn ogen hoef je zelfs helemaal niet ver te gaan om “solivagant” te kunnen reizen. Het begint al met een stap uit je deur te zetten en anders te kijken naar het dagelijks leven dat snel te gewoon wordt.

Waarom begin ik met schrijven?

De afgelopen jaren ben ik op zoveel mooie plekjes geweest (ja, ook dichtbij!) en ik koester het meer en meer. Mijn herinneringen hebben tot nu toe nog geen echte plaats gekregen en dat vind ik heel jammer. Binnen zo’n 20 jaar ga ik niet meer weten wat ik allemaal gezien en gedaan heb terwijl ik wel over heel mooie ervaringen kan spreken. Die mooie ervaringen wil ik ook kunnen doorvertellen aan (misschien ooit) mijn kinderen later. Hoofdzakelijk begin ik dus aan deze blog voor mezelf, maar ik laat jullie gewoon meelezen.

Dus, weer een reisblog?

Nee, want ik wil het niet alleen over reizen hebben. Je kan hier terecht voor mijn kijk op de plaatsen die ik heb bezocht en nog belangrijker: hoe ik terug omga met de dagelijkse routine, na al het reizen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *