Te huur: mijn appartement in Leuven

Te huur: mijn appartement in Leuven

Drie mooie jaren

Na het mooie studentenleven op kot in Leuven, besloot ik in 2014 om terug in deze mooie stad te gaan wonen, samen met Silke. Met haar koester ik één van mijn beste vriendschappen want we kennen elkaar al 10 jaar. We zouden een mooi boek kunnen schrijven met hoofdstukken in de bar, op reis of op school maar dat we samen meubels zouden gaan kiezen voor ‘ons’ appartement had ik zo lang geleden nooit voorspeld.

Ieders weg

Toch gaan we dit jaar onze eigen weg. Ik ben ondertussen 1,5 jaar samen met Stijn en gaan samenwonen met mijn vriend is een hoofdstuk waar ik echt naar uitkijk. Normaal gezien zouden we pas eind deze zomer gaan samenwonen, maar er doen zich kansen voor die Silke en ik niet willen laten schieten. Je weet hoe dat gaat op Immoweb: al het leuke is weg nog voor de grens van “24u online” bereikt werd. Het einde van onze samenwoonst nadert dus plots heel snel én onverwacht maar daarom blijven we geen minder goede vriendinnen. Diest ligt niet zo ver van Sint-Truiden, toch?

Ons appartement

Ons appartement is een prachtje: groot, in het centrum, tegenover de kruidtuin en we hebben het echt getroffen met onze huurbaas, Frank (ook niet onbelangrijk!). Wees welkom als je eens wil komen kijken en deel deze post want wij willen er (raar maar waar) zo snel mogelijk uit. Enkel en alleen om de aankomende dubbel huur te kunnen uitsparen.

Favoriet plekje #1: de woonruimte (30m²)

De plaats waar ik het allerliefste zit is de woonruimte. Het is een grote kamer waar we eten en relaxen met een heel mooi uitzicht op de kruidtuin. Ondanks dat deze ruimte aan de straatkant ligt hebben we niet veel last van lawaai omdat we hier toch wel in een rustige omgeving wonen. Vlak voor de kruidtuin kan je een fietsenparking vinden (maar ook binnen in het appartementsgebouw). Ik gebruik altijd de fietsenparking buiten (tenzij ik voor een lange tijd op reis ben) en ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

Ideetje: zetels aan de kant schuiven en een matras op de grond leggen zodat je wakker kan worden met zicht op de bomen. Ik heb het al gedaan en het is fantastisch! 

Straatkant Heilige-Geeststraat 8/201

Favoriet plekje #2: het balkon

Aan de achterzijde van het appartement kan je onze slaapkamers vinden. De één is een beetje groter dan de ander (11m² en 14m²) maar daar hebben we aan het begin van ons contract “kop of munt” voor gespeeld. Beide slaapkamers hebben een uitgang naar het balkon wat veel mogelijkheden biedt: dineren bij zonsondergang, wakker worden met zonlicht of gewoon praktisch: de was buiten laten drogen. Wanneer het mooi weer is ben ik hier dus eigenlijk altijd te vinden.

Ideetje: een tijdelijk woonhoekje buiten

Dinertje buiten op het terras

Slaapkamer1_Picture02

Favoriet plekje #3: de badkamer

Ons appartement is eigenlijk gerenoveerd en daar werd eind oktober 2016 wat aan toegevoegd: een nieuwe badkamer! We konden er 2 weekjes niet in wonen maar wat een upgrade. Doordat wit en grijs gecombineerd werd vielen de oude geprinte tegels weg en leek het ook plots veel groter. Eerlijk? Deze keuze zou ik ook maken in mijn huis later.

Niet zo tof?

Het feit dat het toilet en de keuken niet volledig vernieuwd zijn maar dat weegt eigenlijk helemaal niet op tegen al het bovenstaande. De keuken heeft een moderne kookplaat (geen inductie) en we beschikken over een combi microgolf/oven. De frigo met een klein diepvriesje komt ook van onze huurbaas dus we zijn gesettled. Het feit dat we al deze mogelijkheden hebben maakt dat we deze keuken wel heel tof vinden om in te werken!


Praktische info

Ben je benieuwd naar nog meer foto’s? Kijk dan verder in de galerij.

Wat is het kostenplaatje? 

De huurprijs is €825 en de vaste kosten zijn €165 (water, gas, een autostaanplaats en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes: tuin, gang, fietsenparking en lift). In totaal betaal je dus €990 of €495 p/p zonder internet of elektriciteit.

Is er een garage beschikbaar? 

Jawel! Er is een ondergrondse garage inbegrepen in de vaste kost. De garage ligt ietsje verder van het appartement.

Wat is de EPC waarde van het appartement?

De stookketel is vernieuwd in 2012 en dus aangepast voor een zuinig verbruik. Op 4 april 2017 werd de EPC waarde opnieuw opgemeten en heeft het appartement een energieprestatiecertificaat gekregen dat geldig is tot 2027. De EPC waarde is 179.

Wat zijn de afmetingen van het appartement? 

Het appartement is in totaal 86m²:

 • Living : 30 m²
 • Keuken : 8 m² (geïnstalleerd)
 • Kamer 1 : 14 m²
 • Kamer 2 : 11 m²
 • Badkamer met een inloopdouche : 1
  Gerenoveerd in oktober 2016.
 • Doucheruimtes : 1
 • Toiletten : 1
 • Kelder : 10 m²
 • Lift

Al aan het denken aan meubels? Dan kan je hier ook een handige PDF vinden.

Wat is het exact adres van het appartement?

Heilige Geeststraat 8 bus 201. Op 5-tal minuutjes fietsen sta je op de oude markt. Plak er nog een 5-tal minuutjes bij en je bereikt het station van Leuven. Indien je geen fiets hebt en liever een bus neemt kan dat ook want op nog geen 5 minuten wandelen kom je aan een bushalte (op het Sint Jacobsplein).

Is er een officiële advertentie op Immoweb te vinden? 

Die kan je hier vinden.

Vanaf wanneer is het appartement beschikbaar? 

Vanaf 15 mei 2017.

Wat voor contract is het?

Een standaard 3-6-9 contract.

Zijn de ramen dubbel beglaasd?

Jazeker!

Moet je gedomicilieerd zijn? 

Eén persoon van de 2 (of beiden) moet gedomicilieerd zijn. Je kan hier niet zonder domiciliëring terecht.

Mag ik huisdieren houden?
Helaas kan je hier geen diertjes houden.

Heb je nog vragen?
Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen!
Volg mijn blog via Bloglovin


Op Instagram

AppartementLeuven_Sfeerbeeld_Slaapkamer1 AppartementLeuven_Sfeerbeeld_Terras AppartementLeuven_Woonhoek_Terras


 Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *