Mijn eerste lange vlucht

Mijn eerste lange vlucht

Op zaterdag 28 januari 2017, 10u30, stonden mijn huisgenoot, Silke, en ik klaar aan het station van Leuven om de trein richting Brussels Airport te halen. Onze rechtstreekse vlucht vertrok om 13u dus het beloofde een zeer lange dag te worden. De dag werd eigenlijk nog langer omdat ik de avond voordien een etentje had met het werk en meteen daarna pas ben begonnen met alles bij elkaar te zoeken en in te pakken. De dag dat we vertrokken stond ik nog in een kassarij met een nieuwe tube tandpasta, zeep en frangipanes.

Reizen op voorhand plannen? Niet mijn sterkste punt.

Over Thai Airways

Silke en ik hadden onze heenvlucht naar Bangkok en terugvlucht vanaf Phuket 4 maanden op voorhand geboekt voor 630 euro via Thai Airways (verzekering inclusief). Op het vliegtuig krijg je verfrissende doekjes en gratis drank/snackjes. Thai Airways biedt ook de mogelijkheid aan om muziek te luisteren of een serie/ film te bekijken. Voor mij Sex and the City, voor Silke Mr & Mrs Smith. Geen slechte keuzes!

SATC_AirplaneThaiAirways


Praktische tip: oortjes
Op de heenvlucht kregen we een hoofdtelefoon met een ander soort toegangspoort dan de standaard Aux kabel. Op de terugvlucht (ook Thai Airways) moest je gebruik maken van je eigen materiaal. Travel light en vergeet je oortjes niet!


Relativeer

Na de film en enkele bekertjes rode wijn dacht ik goed te kunnen slapen maar het tegendeel werd al snel bewezen. Ik kreeg verschrikkelijk veel pijn in mijn onderrug en de passagier voor me had gedurende de hele vlucht zijn stoel volledig naar achter gezet (zonder vragen!). Als kers op de taart begon een baby elk uur van de nacht te huilen. Slapen op de vlucht? Ik dacht het niet.

Omdat ik zo moe werd begon ik mezelf ook wel uit te lachen. Waarom stoor ik me zo hard aan deze kleine, alledaagse zaken die niet zoals verwacht lopen? Het is zo jammer dat ik zo onverdraagzaam ben geworden. Ik had eigenlijk perfect mijn bescheidenheid links kunnen laten liggen en aangeven dat ik wel wat meer ruimte kon gebruiken. De oncomfortabele stoel was maar van korte duur en de ouders van de baby voelden hun waarschijnlijk even hard op hun ongemak, net zoals ik.

Soms adem ik beter even diep in en uit in plaats van te lopen zuchten en aan die gedachte heb ik mezelf vaak herinnerd tijdens onze reis van 3 weken in Thailand – The land of smile.


Praktische tip: simkaart
Bij aankomst op de luchthaven kan je best meteen een simkaart kopen. Je gaat ongetwijfeld internet nodig hebben onderweg (al is het om een mooie Instagram te kunnen posten!) en het kost echt niets. Silke en ik hadden beiden een simkaart van dtac gekocht voor 700 bath (of €18) p/p. De formule bestaat uit 6GB voor 30 dagen en 50 minuten bellen naar alle netwerken. Aan het eind van de rit beseften we dat dit veel te veel was dus ik kon mijn 4G lekker laten opstaan!


© Featured foto: Unsplash.


 Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.