24h in Bangkok

24h in Bangkok

Bangkok: hoe te omschrijven?

Je leest in heel veel blog artikels dat er veel herrie is, geen zuivere lucht en wat nog. Naar mijn mening denk ik dat de hoofdstad van Thailand veel te negatief wordt omschreven. Toegegeven, ik hou ook meer van natuur en landelijkere steden, maar ik kan me wel vinden in Bangkok. Mijn gouden tip: geniet ervan dat werkelijk alles kan en mag en slorp de chaotische vibes op want je maakt dit echt maar één keer mee. Snak je toch naar zuivere lucht? Dan vertrek je gewoon naar de volgende stad.

Verblijf

Voor ons begon de dag al om 7u omdat we ons na aankomst meteen hadden ingecheckt in ons hostel en geen tijd wouden verliezen. Daarover gesproken: we verbleven in het Niras Bankoc Cultural Hostel, gelegen in een rustige omgeving. 16 minuten stappen en je staat in het bekende “Khao San Road”. Het hostel is heel proper en de verantwoordelijke was ook zeer behulpzaam. Wij sliepen op een 4-persoonskamer voor 2 nachten waarvan de douche en het toilet in de gang te vinden zijn. Veiligheid is hier ook absoluut geen issue want de kamer werkt met een kaartlezer, je hebt aparte lockers op de kamer en er is ook een nachtwaker.

Misschien twee minpuntjes?
De receptie ligt aan de overkant van de straat en de matrassen waren voor mij persoonlijk veel te hard. Voor Silke waren ze perfect.

Bangkok in 24u

In totaal zijn we maar één dag in Bangkok gebleven omdat we ook 2 daguitstapjes hadden gepland: Ayutthaya & Erawan watervallen. Dus wat kan je allemaal zien in Bangkok? Heel veel tempels, wij hebben het Grand Palace & Wat Pho uitgekozen waarna we klaar waren voor wat anders: een floating market (letterlijk: drijvende markt) en afsluitend Khao San Road. Opletten met veel te plannen je eerste dagen want gewenning aan een andere cultuur en een ander klimaat vraagt veel meer energie dan je verwacht.

Grand Palace

Mispak je niet aan de grootte van het “Grand Palace” want je wandelt over een terrein van 2,5 km² met diverse gebouwen. Ooit deed het complex dienst als koninklijke residentie (18 tot mid 20ste eeuw) maar nu dus niet meer. Het belangrijkste gebouw is het “Wat Phra Kaew“. De gekke mannetjes stellen de poortwachters voor van de boeddhistische tempel en moeten de boze geesten weghouden. Persoonlijk vind ik het verhaal hierachter prachtig en daarom is het grand palace voor mij een ‘must see’. De stijl van de tempel kan je ook zeker niet ontgaan: zoveel goud bij elkaar had ik eerlijk gezegd nog nooit gezien. Toegangsticket: 500 bath (of €14) p/p.

Grand Palace Bangkok

Grand Palace Bangkok

Wat Pho

Binnen het “Wat Pho” kan je heel fijn rondwandelen tussen verschillende tempels met enorm veel verschillende stijlen. Je zal dus niet alleen het goud terugzien zoals in het Grand Palace, maar ook oude stenen tempels. De trekpleister van Wat Pho is toch wel de boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog, gemaakt uit bladgoud. Achter het beeld kan je een muur vinden met 108 potten – voor elk muntje dat je erin laat vallen kan je een wens doen. tijd om even weg te dromen. Toegangsticket: 100 bath (of €2,5) p/p.

Wat Pho Bangkok


Belangrijk: kledij!

Je kan helaas niet zomaar een tempel binnen gaan. Benen moeten bedekt zijn tot onder de knieën en er moet wat over je schouders hangen. Zweten geblazen bij 30-40 graden, maar het moet. Heb je dit niet, dan ben je verplicht wat te gaan halen (aan sommige tempels zijn ze erop voorzien) of je blijft buiten aan de deur staan.


Floating Market “Khlong Lat Mayom”

Buikjes kunnen snel gevuld worden in Thailand. Bijna op elke straat kan je wel een kraampje vinden waar je wat lekkers kan eten, maar kies met je ogen! We hebben onderweg veel verhalen gehoord van reizigers die ziek zijn geworden. Op 18 april 2017 kwam in het nieuws dat de voedselkraampjes vanaf 2018 zullen verbannen worden om orde en hygiëne te bewaren. Jammer als je ’t mij vraagt want dit is echt wel een deel van de cultuur.

De “Khlong Lat Mayom” is een floating market (letterlijk: een markt op bootjes), per tuk tuk te bereiken vanaf Wat Pho. Achteraf gezien hadden we misschien wat beter moeten onderhandelen. We hadden ongeveer 500 bath (of €14) p/p betaald. Nadien las ik dat je blijkbaar al een taxi kan nemen voor 120 bath (of €4) p/p. Een rip-off moest ooit wel eens gebeuren in Thailand, voor ons meteen al op dag één. Toch was het elke bath waard!

We hebben genoten van de boottocht door de lokale dorpje en het marktje was ook heel gezellig ingekleed. Het eten? Zeer lekker maar ook véél te pikant. Ik werd meteen verrast met kleine groene pepertjes op de bodem van mijn kommetje rijst en Silke haar zoetzure chili saus was ook meer chili dan zoet. Iets waar na enkele dagen ook wel snel gewoon aan werden.

On our way to "Khlong Lat Mayom", floating market

On our way to "Khlong Lat Mayom", floating market

On our way to "Khlong Lat Mayom", floating market

Khao San Road

Is Khao San Road zo gek als iedereen zegt? Ja. Is het de moeite om er naartoe te gaan? Ja. Maar voor mij zeker niet elke avond. Khao San Road is énorm druk en ik voelde me al snel veel te oud (27). Overal zag je buckets met sterke drank, schorpioenen op een stokje en tattoo shops. Dat verhaal ging voor mij helaas niet meer op. Wandel je een beetje verder, dan kom je terecht op de Soi Rambuttri Road en dat was wel meer mijn straat: gezellige restaurants, mooie verlichting, massages en heel leuke cocktailbars. Ideaal om de dag mee af te sluiten.

Soi Rambuttri Road, Bangkok

Soi Rambuttri Road, Bangkok

Wil je meer foto’s zien?
Bekijk dan de volledige galerij

De tweede dag van onze reis brachten we door in de natuur tussen de watervallen van Erawan.


Praktische tip: ik wil meteen naar Chiang Mai

Vergeet dan niet om je treinticket op voorhand te boeken via 12go.asia. Dit agentschap koopt het treinticket voor jou aan in de trein + wagon waar jij voor kiest. Enige voorwaarde: je moet op tijd zijn en je treinticket afhalen in het Hua Lomphong station. Een kleine moeite om zeker te zijn van je datum!


 2 thoughts on “24h in Bangkok”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.