“Lykke” moodstore, een fijn shop adresje in Amersfoort

“Lykke” moodstore, een fijn shop adresje in Amersfoort

In België, maar ook in het buitenland ben ik vaak op zoek naar leuke concept winkels of moodstores. Ze zijn niet allemaal even betaalbaar maar dan is het toch nog fijn om geïnspireerd te worden en nieuwe ideeën mee naar huis te nemen. In Amersfoort kwam ik “Lykke” tegen.

“Lykke” of “geluk”

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

“Lykke” betekent zowel in het Noors, als in het Deens, “geluk”. De naam is niet voor niets gekozen want veel spullen komen uit Scandinavië. Je komt hier ook echt tot rust terwijl je kijkt naar al het moois rondom je. Na het winkelen kan je hier ook een kopje koffie drinken. Een goede afsluiter!

Interieuradvies

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

Amersfoort, Nederland, Lykke, moodstore

De eigenares van de winkel is styliste en geeft ook interieuradvies aan de particuliere, maar ook aan de zakelijke markt. Op zoek naar wat anders maar weet je niet meteen wat? Dan kan je hier terecht voor een woordje raad. Heerlijk, deze combinatie tussen je passie en het verkopen van mooie dingen. 

Lief voor je Leif

Over mooie dingen gesproken: het hoeft niet altijd groots te zijn.

Een mooi kaartje van “Lief voor je Leif“, geeft me elke dag inspiratie. De tekst op het kaartje kon en kan ik op dit moment nog altijd plaatsen in mijn dagelijks leven. Zo hangt het ondertussen op in mijn werkhoekje en af en toe lees ik het nog eens zodat ik er opnieuw aan herinnerd word rustig uit te blazen.

 

Dat laatste kleine beetje
Wat moeilijk voelt te laten gaan,
Stevig vasthouden aan wat is,
Tussen dromen blijven staan.

Dat laatste kleine stukje
Diep geworteld in je leven,
Wat je tegenhoudt,
Echte vrijheid te beleven.

Die laatste kleine tweestrijd
Tussen onzeker zijn of in het moment,
De overtuiging dat kunnen loslaten,
Nog veel mooiere wegen kent.

– Lief voor je Leif


Praktisch

“Lykke” kan je sinds 1 april 2017 vinden in de bekende “Krommestraat” (n°12) in Amersfoort. In mijn vorige blogpost krijg je 5 redenen om een bezoek te brengen aan Amersfoort. Lekker lunchen? Dat doe je bij Sla En Meer.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.