De vallei van Colen in Borgloon: fietscafé en proeflokaal

De vallei van Colen in Borgloon: fietscafé en proeflokaal

In mijn blogpost van gisteren zag je een gezellig terrasje tussen alle landschapsfoto’s. Dat terras kan je vinden in de vallei van Colen, een fietscafé en proeflokaal van verschillende huisbereide producten. Al dat lekkers met een heerlijk uitzicht in de zon? Da’s puur genieten voor mij.

Klooster Colen

Je leest het goed. Vroeger kon je in dit klooster bij de zusters koffie & taart eten. Over “traditie in ere houden” gesproken.

Het voormalig klooster van Colen, Abdij Mariënhof, is gesticht rond 1430 door Maria van Colen. In de Abdij van Colen wonen vandaag nog enkele zusters die genieten van de rust en alle drukte aan hun laten voorbij gaan.

De vallei van Colen ligt naast het gekende “Fruitspoor”. Een oude treinlijn waar de fruittelers, andere boeren, stroopstokers en handelaars hun goederen konden laden.

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Hartenwafels, met enorm veel liefde gebakken

De menukaart van de vallei van Colen is zeer uitgebreid. Er worden zoete gerechten zoals taart en wafels, maar ook hartige gerechten zoals quiche en soep geserveerd. Ideaal voor de kleine honger onderweg! Ik koos voor zoete hartenwafels met aardbeien en slagroom. Initieel vond ik ze wat aan de dure kant (€ 9), maar het is de prijs absoluut waard. Je krijgt 10 hartvormige wafels met een grote kom slagroom en de keuze tussen poeder of kristalsuiker. Sprak ik over een kleine honger? Een grote honger krijg je hier ook snel gestild hoor.

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Het uitzicht

Het meest verrast was ik van het uitzicht. Precies of ik was op vakantie in Frankrijk: groen gestrekte velden waar de liefste paarden op staan te grazen. Vanaf het terras kan je naar beneden wandelen en je route verder zetten. Of je bestelt gewoon nog iets fris?

Ik kom hier zéker terug wanneer ik aan de “Fruitige Haspengouw route” begin.

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg

Vallei Colen, fietsterras, Borgloon, Limburg


Praktisch: openingsuren & bereikbaarheid

De vallei van Colen ligt aan de fietsknooppunten 136 en 154 in Kerniel. Je kan hier gezellig tafelen tussen 12u en 19u op alle dagen, behalve maandag. Tijdens de feestdagen kan je hier ook terecht. Vanaf oktober gelden er andere openingsuren.


Nog geen plannen dit weekend? Ik zou wel weten wat doen.4 thoughts on “De vallei van Colen in Borgloon: fietscafé en proeflokaal”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.