Het Limburgs fietsparadijs: mooie landschappen en 100% gezelligheid

Het Limburgs fietsparadijs: mooie landschappen en 100% gezelligheid

Wanneer het weekend langer duurt omwille van een feestdag, ben ik de eerste om te kijken waar ik naartoe kan reizen. Uiteraard krijgt “het buitenland” een streepje voor, maar het Pinksterweekend verliep net iets anders. Ik kocht een nieuwe fiets waardoor ik voortaan eindelijk kan meespreken over Limburg als fietsparadijs.

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Landschappen

Het lijkt helemaal niets voor te stellen: een fruitplantage of een stuk grond waar kool op groeit. Toch voelt het enorm rustgevend aan om langs deze mooie velden te rijden. In kilometers zie je geen enkel huis of appartementsblok. Je komt enkel in contact met de natuur en andere fietsers of wandelaars. Weg van de stadsdrukte, weg van de auto’s en weg van de vuile lucht. Zelfs ik was eindelijk terug verrast van de mooie landschappen en de gezelligheid, na 7 jaar in Leuven te wonen.

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Fietsknooppunten

Het thuisfront

Het is altijd fijn om een finale bestemming te hebben wanneer je aan je fietstocht begint. Op zondag was dat voor mij het thuisfront. Via een route van fietsknooppunten reed ik door Sint-Joris en Zepperen om uiteindelijk thuis aan te komen, waar ik verwend werd met hapjes & drankjes.

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Fietsroute van Sint-Truiden tot Ulbeek: 150, 175, 176, 174, 146, 173, 149, 148.

Borgloon

Omdat het zo fijn was wou ik maandag naar Borgloon om de “Fruitige Haspengouw” route te fietsen (28km). Het is een heuvelachtig gebied met een hoog stijgingspercentage want op een gegeven moment krijg je een mooi zicht op Tongeren. Helaas was deze route nog niet voor mij weggelegd. Te weinig tijd en te weinig kracht in mijn beentjes. In de “Vallei van Colen” (te Kerniel) sloot ik mijn fietstocht af met een tasje koffie en een portie warme wafels. Inclusief mooi uitzicht! Soms moet je het gevoel van vakantie gewoon niet te ver zoeken. 

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Route van Sint-Truiden tot Kerniel: 147, 172, 180, 171, 170, 162, 153, 152, 154


Ben je benieuwd naar wat je nog allemaal tegenkomt, onderweg?

Bekijk dan snel mijn foto’s!


Praktisch: de fruitige Haspengouw route

Wil jij wel deze intensieve route door Borgloon rijden? Dan kan dat door de volgende knooppunten te gebruiken: 154, 152, 136, 139, 128, 117, 132, 133, 157, 156, 155, 154.

Liever een andere route? Die kan je uitstippelen via fietsnet.be. Ik bestel alvast mooi weer!1 thought on “Het Limburgs fietsparadijs: mooie landschappen en 100% gezelligheid”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.