Alden Biesen: ben jij klaar voor de mysteries?

Alden Biesen: ben jij klaar voor de mysteries?

Tijdens de nachten van “Bilzen Mysteries” ga je op ontdekking door de Landcommanderij Alden Biesen. Stijn en ik gingen vorige week op pad en trokken verbaasd de poort van Alden Biesen achter ons dicht.

800 jaar mysterie

Dikke pluimen voor alle medewerkers aan Bilzen Mysteries. Voor het eerst heb ik de “lessen geschiedenis” met al mijn aandacht gevolgd want het was zoveel meer dan dat.

Met een tablet in mijn handen en een koptelefoon op mijn oren ging ik 800 jaar terug in de tijd. De tijd van de Duitse orde. De tijd van kruistochten, brand en draken. Sprookjesachtig? Ja. Emotioneel? Dat ook, want al deze verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Dankzij de speciale licht- en muziekeffecten liep de spanning hoog op en was mijn nieuwsgierigheid naar het volgende hoofdstuk niet te temmen. De kunst van “deze tijd”.

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries


“Kom, volg mij maar!”

Wie kan je beter te woord staan dan de Heer van Biesen, de laatste privé-eigenaar van de Landcommanderij zelf? Of bedoelde ik Jan Decleir?

Zijn vertrouwde vertelstem leidt je in ongeveer een uur en half door de geschiedenis van het domein en het leven van de dappere Heer Biesen. De Heer heeft lang gevochten om het domein te onderhouden, van de tuin tot de daken. Wat je zelf doet, doe je toch gewoon beter, right? Met liefde maakte hij in de jaren zeventig van Alden Biesen een mooie herinnering die vandaag de dag met ons gedeeld wordt.

Bilzen Mysteries


Mijn verdict?
Een overdonderend geslaagde avond.


Praktisch

Voor wie?

Op de website van Bilzen Mysteries wordt vermeld dat iedereen aan de rondleiding kan meedoen. Kinderen vanaf ca 6 jaar tot volwassenen. Dat is ook zo. Het verhaal wordt op zo een persoonlijke manier gebracht dat het eigenlijk iedereen geboeid kan houden. Heb je gevoelige jonge kijkers in huis? Dan zou het misschien wel even spannend kunnen worden in de kerk. Een kleine preview…

Wanneer?

Tijdens de Belgische vakantieperiodes is Bilzen Mysteries dagelijks geopend. Buiten de vakantieperiodes is de attractie geopend van vrijdag tot en met maandag. Let op! Tussen het einde van de kerstvakantie en het begin van de krokusvakantie is Bilzen Mysteries gesloten. Je kan vanaf 17u starten met een rondleiding.

Hoe verloopt de rondleiding?

Voor je thuis vertrekt: bekijk het weerbericht! De rondleiding is hoofdzakelijk buiten te doen. Alles in orde en aangekomen aan Alden Biesen? Perfect! Aan het onthaal wordt een tablet met koptelefoon overhandigd in ruil voor je identiteiskaart of rijbewijs. Dit dient als waarborg en krijg je dus ook mooi terug achteraf. Voor de rondleiding begint, legt de verantwoordelijke aan het onthaal je alle praktische details van de tablet uit. Gaat de Heer van Biesen te snel? Dan kan je hem pauseren. Wil je een fragment opnieuw beluisteren? Dan kan dat ook. Je scherm kan ook horizontaal gedraaid worden wat heel praktisch is wanneer de tablet rond je nek hangt.

Na alle praktische details, start je rondleiding in de hal van het onthaal. Tijd om Jan Decleir te volgen!

Bilzen Mysteries

Yes, ik wil gaan!

Prima keuze. Je kan je tickets hier bestellen.
Ik ben benieuwd om te horen hoe jij de mysteries van Alden Biesen hebt ervaren.

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries

Bilzen Mysteries


Ben jij klaar voor de onthulling van enkele prachtige verhalen?


 Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.