De Teut in Zonhoven: het grootste heidegebied van Midden-Limburg

De Teut in Zonhoven: het grootste heidegebied van Midden-Limburg

Elke wandeling heeft een betekenis. Althans daar ben ik van overtuigd. Soms weet je op voorhand met welk doel je gaat wandelen en op andere momenten ontdek je de betekenis pas onderweg. Wat betekende “De Teut” in Zonhoven voor mij?

De wandeling

Mijn wandeling was best gevarieerd. Soms kwam ik voor een open vlakte te staan, een vijver van de Wijers of kon ik mijn weg kwijt geraken door de bossen. Vooraf had ik gezworen dat ik nooit meer een paddestoel zou fotograferen in de herfst omdat het zo een cliché beeld is, maar ik kon niet anders. Onderweg kwam ik het nieuwe seizoen in al zijn charmes tegen, mét paddestoelen. Die horen er gewoon bij. De Teut is naar het schijnt op haar mooist in augustus, wanneer de landschappen paars kleuren van de heide dus mijn zomerwandeling staat bij deze ook al gepland!

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

Mijn gevoel

Eigenlijk kwam dit uitstapje heel gelegen want het wordt niet rustiger op mijn werk. In totaal beheer ik 11 projecten wat wil zeggen dat ik ‘multitask to the max’. Daar komt de nodige uitdaging bij kijken in ruil voor variatie maar ook ik, als project manager, heb soms behoefte aan één focus per dag.

Tijdens mijn wandeling hoorde ik niets en genoot ik alleen maar van de kleine dingen. Van de enthousiaste honden die ik onderweg tegenkwam. Van de seizoensverandering. Van het mooie vast te leggen op beeld. Op mijn gemak te lunchen in de zon. Van alleen te zijn. Van mezelf eigenlijk voorop te stellen. Voor mij was de wandeling een ode aan de stilte in mijn hoofd, en dat besefte ik pas onderweg.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.

De Teut, natuurlandschap in Zonhoven.


Voor een gevarieerde wandeling moet je in De Teut zijn!


Praktisch

Er zijn 4 bewegwijzerde wandelingen van 1,8 – 3,7 – 4,3 en 5,8 km. Je start op de Hengelhoefseweg 9 of op de Donderslagseweg. Voor € 2,50 koop je een kaart in het UiTpunt Zonhoven, maar je kan ook gewoon de kleuren. De kleuren, toegekend aan het aantal kilometer, worden uitgelegd aan het beginpunt van je wandeling.

Hoe kom ik op die mooie plekjes?

Limburg vakantiegids 2017

De Teut ligt op amper 35 minuten van Sint-Truiden en wordt vermeld in de “Limburg Vakantiegids 2017“. Een handige gids om tot ideeën te komen als je er gewoon even op uit wil zonder ver te reizen. De fiets, mijn camera en een open mind? Stillen mijn reiskriebels met gemak. 

Andere blogs

Voor ik aan mijn wandeling begon kwam ik terecht op een artikel over het natuurreservaat, geschreven door Davy Prenen van Experience Belgium. Ik was volledig verkocht door zijn foto’s. Andere bloggers en fotografen zie ik nooit als concurrentie. Het is dankzij hen dat ik op zo’n mooie plekjes als deze terecht kom.

Veel plezier tijdens je wandeling!
Tina.


Hoera, meer foto’s!


 2 thoughts on “De Teut in Zonhoven: het grootste heidegebied van Midden-Limburg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *