Zoutelande: lekker zomerdromen

Zoutelande: lekker zomerdromen

De zonnige weekenden die we hebben in België (of in Nederland) beschouw ik als een cadeautje in de tijd. Op zo’n warme dagen ga ik regelmatig naar de zee omdat het geluid van het water me tot rust brengt. Twee weken geleden was het de beurt aan Zoutelande, na een pitstop aan de havenstad Goes.

Zomerdromen in Zoutelande

Zoutelande is de ideale plaats om uit te blazen en geïnspireerd te worden. Wanneer ik op een zonnige plek zo intens verstrikt geraak in blije gedachten en het maken van toekomstplannen ben ik letterlijk aan het ‘zomerdromen‘. Op dat moment heb ik geen oog voor deadlines of oor voor besprekingen. Mijn druk leven staat even op pauze en ik maak terug kennis met de waarden waar ik belang aan hecht.

Wandelen in de duinen

Stijn en ik besloten om enkele uurtjes te wandelen in de duinen en aan het strand om te eindigen in een lekker restaurantje.

Ondanks het feit dat we aan onze wandeling begonnen op een late zaterdagnamiddag, kwamen we eigenlijk heel weinig bezoekers tegen in de duinen. Het uitzicht was prachtig en de bloemen stonden in bloei. Voor mij was de wandeling meer dan geslaagd.

Hoe je in de duinen geraakt?
Dat lees je aan het eind van deze blogpost.

En uitwaaien aan zee

De weg terug deden we via het strand. Eigenlijk was deze weg veel minder ontspannend dan gedacht omdat we de hele tijd moesten opletten waar we stapten want de kwallen waren in de meerderheid. Zachte winters hebben duidelijk ook een nadeel.

Toch was het ook fijn om onze voeten in het strand te laten zakken. Oh ja en dat oude strandhuis waar BLØF en Geike Arnaert over zingen, zijn we ook tegen gekomen. Meerdere zelfs.


Praktisch

Stijn en ik zijn met de auto naar Zoutelande gereden vanuit Goes. Onderweg kom je bordjes waarop de route voor parking staat aangegeven. Wij hadden geluk want er was een plaatsje vrij aan Hotel De Distel, meteen aan het strand. De parking was gratis dus dat was ook een meevaller!

Het adres?
Westkapelseweg 1, 4374 BA Zoutelande.

Richting de duinen…

Aan hotel de Distel gaat er een trapje naar boven, richting het strand. Heb je de laatste trede gedaan en draai je naar links, dan wandel je richting de duinen. Je kan ervoor kiezen om hogerop de duinen in te gaan of dichter bij het strand te blijven.

Uit eten?

Wanneer je met je gezicht naar de kerk gericht staat, kan je naar rechts wandelen, via de geparkeerde auto’s, richting de terrasjes en restaurants.

  • Restaurant ZieZo: onze eerste keuze was restaurant ZieZo omwille van de positieve Google reviews. Helaas was dit restaurant volzet dus ik raad je aan om op tijd te reserveren.
  • Terras De Slak: onze tweede keuze was Terras De Slak, een gedeelte van Café Royal. Hier kregen we nog wat zon in de rug en was het ook niet te druk.Helaas was het eten minder lekker. De mosselen die ik besteld had werden geserveerd met net iets teveel zand. Volgende keer meer geluk!

Wij kozen voor de steilere weg en
dat leverde prachtige beelden op


Mag natuurlijk niet ontbreken…Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.