Oletta in Corsica: verblijf op een paardenranch tussen de wijngaarden

Oletta in Corsica: verblijf op een paardenranch tussen de wijngaarden

Waarschijnlijk had je het al gemerkt via Instagram: Stijn en ik trokken naar Corsica en we zijn net terug. Tijd om al mijn foto’s te kopiëren en te beginnen schrijven. We zijn op zoveel plaatsen geweest dat we aan het eind van de reis tot de conclusie kwamen dat we misschien net iets teveel gepland hadden. Op tien dagen moet je keuzes maken en laat dat net hetgeen zijn waar ik niet goed in ben. Over onze beste verblijfskeuze, in Oletta, vertel ik je vandaag wat meer.

Over Oletta

Oletta is een klein dorpje in het noorden van Corsica. Wanneer je er informatie over opzoekt word je meteen doorverwezen naar de dichtstbijzijnde stad, Bastia of St. Florent. Jammer, want je kan er heel fijn wandelen tussen de wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

We bezochten de wijngaarden op twee momenten: in de ochtend en bij zonsondergang. Over het algemeen viel het regelmatig voor dat de zon plots veel vroeger verdween, achter een hoge berg. In Oletta werden we verwend met een zon die haar laatste stralen liet rusten op de takken van de bloemen en de druivenstruiken. Nieuwe bureaublad achtergronden bij thuiskomst? Check!
Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Tijdens onze avondwandeling kwamen we een wijnboer tegen. Zijn huisje stond op een heuvel waar we de zonsondergang konden bewonderen. Een glaasje wijnproeven in de hangaar? Klinkt wel als het begin van een urban legend maar toch was het een heel aangename ervaring. Samen met zijn zus zorgde hij voor de productie van typische Corsicaanse wijn. We proefden wel vijf soorten, maar onze eerste keuze was – zoals altijd – rood. We kochten twee flesjes voor amper zeven euro en dronken ze tijdens onze vakantie ook op. Ideaal einde van onze reis!

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.


Ons verblijf

In Oletta verbleven we in een caravan op een paardenranch. Dat klinkt heel primitief maar alles wat we nodig hadden was er, zelfs airconditioning! De caravan was 17m² en had een terras dat even groot was. Ideaal om de beentjes te strekken met een fris pintje, althans zo dacht Stijn er toch over.

De caravan ligt aan het begin van de paardenranch. Stap je buiten, dan heb je meteen zicht op de verschillende paardenweides. De omgeving was heel rustig wat ons verblijf heel aangenaam maakte. We hadden geen buren, zaten niet in een drukke stad en er was amper verkeer. Soms is verblijven op de boerenbuiten exact wat je (terug) nodig hebt.

Sint-Truiden, u heb ik ook wel gemist hoor.

Het adresje van de AirBnB vind je achter deze link.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.

Oletta, vineyard in Corsica. Wijngaarden.


De boerenbuiten toch zo schoon.


 2 thoughts on “Oletta in Corsica: verblijf op een paardenranch tussen de wijngaarden”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.