Wouterbron: afkoelen in de schoonste zwemvijver van Noord-Limburg

Wouterbron: afkoelen in de schoonste zwemvijver van Noord-Limburg

Nood aan afkoeling? Wie niet. Daarom koos ik het afgelopen weekend voor de Wouterbron, een natuurlijke zwemvijver tussen de bossen van Opoeteren. De locatie is een aanrader voor wie niet van chloor houdt want je zwemt in zuiver bronwater. Een zachte huid aan het eind van de dag? Check!

Zwemmen in zuiver bronwater

Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.

Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.
De vijver is groot genoeg om je rust te vinden. Er is een stukje ondiep water voor de allerkleinsten, meteen aan het strand. Een gedeelte waarin je gewoon kan zwemmen, bereikbaar via de trappen of de springplank. En een laatste oppervlakte voor de roeiers. Zoals ik al zei is het water enorm zacht wat goed is voor je huid. Er zitten ook kleine visjes in het water en als je goed kijkt, zie je ze zwemmen.

of chillen in de hangmat

Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.
Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.

Voor mij was het ondertussen al anderhalf jaar geleden dat ik in zo een kleurrijke hangmat heb gelegen want de laatste keer was in Thailand. Hoera voor alle leuke herinneringen die terug naar boven kwamen! Er zijn helaas maar drie hangmatten te vinden aan de Wouterbron, maar gelukkig zijn ze niet permanent bezet. De brandende zon schuilt vanaf 14u achter de takken van de bomen. Ideaal voor een middagdutje! Wees er vroeg bij om een hangmat te scoren.

De Wouterbron ligt tussen het bos, waar je ook verschillende wandelroutes hebt. Bovenstaande foto’s werden gemaakt vanaf de hangmatten waarop je kan zien dat er ook een beekje tussen de bossen stroomt.

En tussendoor een lekker hapje eten

Wouterbron in Opglabbeek, Maaseik. Zwemvijver Limburg.
Meteen aan het water ligt een kleinschalige brasserie waar je ter plaatse kan eten of gewoon een bakje friet kan afhalen om mee te nemen op het gras. De menukaart is vrij beperkt maar bevat genoeg gerechten om de dag mee door te komen. Er staan kleinere tussendoortjes op, maar ook grotere grill gerechten. Met een broodje frikandel maakte ik een reis terug in de tijd naar toen ik 14 was en elke dag van de zomervakantie aan een zwembad lag met ongezond eten. Toen was ik me daar nog niet zo bewust van ;-).

Handig om te weten is dat Bancontact mogelijk is, zolang het internet maar goed blijft werken. De brasserie geeft de voorkeur aan grote bedragen, dus als je er een hele dag blijft kan je wel al je consumpties op jouw naam laten zetten en aan het eind van de dag afrekenen. Anno 2018 gaf deze ingesteldheid me wel een groot gevoel van vertrouwen wat ik in veel restaurants of brasseries mis tegenwoordig. Je zit op het terras in de zon tot ongeveer half 8. Er zijn ook voldoende parasols om achter te schuilen.

De menukaart zie je hieronder. 

Verblijf in een landhuisje

Je kan er ook voor kiezen om te verblijven in een landhuisje. Ik heb ze (nog) niet geprobeerd maar het lijkt me wel fantastisch om hier met een vriendengroep te komen tijdens een warm zomerweekend. Je kan er bungalows tot 12 volwassenen huren of een huisje met 3 slaapkamers.

Je verblijft op ongeveer twaalf km van Maasmechelen Village. Een combinatie van shoppen en natuur? Dat klinkt als muziek in mijn oren.

Fijn weekend!
En misschien tot aan de Wouterbron?


Praktisch

  • De parking aan de Wouterbron is gratis.
    Het adres: Wouterbron, Dornestraat 4, 3680 Maaseik (Opoeteren)
  • Inkom: € 6 voor volwassenen. Kinderen jonger dan 12 betalen € 4.
  • Openingsuren
    De Zwemvijver is open 11u tot 19u. Na 19u is er geen redder meer aanwezig.
    De brasserie is open van 11u tot 20u, maar deze openingsuren zijn afhankelijk. Je belt best even voor je vertrekt om er zeker van te zijn dat de brasserie open is.
  • Websitehttp://www.wouterbron.be/


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.