Maboge: relax op het strand tussen de bomen

Maboge: relax op het strand tussen de bomen

Deze week zou het blijkbaar nog overheerlijk weer worden met als kers op de taart: 25°C op zaterdag. Fingers crossed dat de weersvoorspelling zo blijft want het is zo fijn om nog even te genieten van deze mooie nazomerdagen. Zoek je een beetje verkoeling op een rustige plek? Dan is Maboge strand in de Ardennen misschien wel een optie! 


Maboge

Maboge plage. Ardennen België. Zwemvijver Ardennen.Maboge plage. Ardennen België. Zwemvijver Ardennen.Maboge plage. Ardennen België. Zwemvijver Ardennen.

Maboge is een klein dorpje tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize en voor veel toeristen het startpunt voor een kayaktocht op de Ourthe. Heb je niet zoveel zin in een sportieve activiteit? Dan kan je er ook gewoon een namiddagje liggen op het strand. Een groen strand om precies te zijn, want een ligweide aan het water is in de Ardennen dus ook gewoon een strand. Dankzij het bosrijk gebied is er voldoende schaduw. Heb je toch nood aan meer afkoeling? Dan ben je voor een frisse duik ook aan het juiste adres want je kan, op eigen verantwoordelijkheid, zwemmen in de Ourthe.

Wat is er nog? 

Voor de kinderen is er een mini speeltuintje gebouwd. Er zijn picknicktafels voor de lunch en sanitaire voorzieningen. Over sanitaire voorzieningen gesproken: opletten voor de ganzenstrontjes want die zijn onvermijdbaar.


De omgeving

Maboge plage. Ardennen België. Zwemvijver Ardennen.

Vanaf Maboge ben je op acht minuutjes in La-Roche-en-Ardenne waar ook enkele prachtige wandelingen beginnen. Op vijftien minuutjes sta je in de brouwerij Achouffe waar een biertje des te beter smaakt.


Allez à la plage


Nog geen plannen dit weekend? Alsjeblieft ;-).

Liefs
TinaGeef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.