Spontane ontmoetingen

Spontane ontmoetingen

Vandaag zet ik enkele spontane ontmoetingen met bekende en minder bekende personen graag in het daglicht. Spontane ontmoetingen gebeuren volgens mij met een reden. Je moet er een beetje voor open staan want ze komen soms heel ongelegen, maar dat zorgt net voor een bijzonder moment van kennismaken. Want hoe reageer je? 


Een ontmoeting met…

Dirk de Wachter

Op woensdag 10 oktober gaf Dirk de Wachter een lezing in het cultuurcentrum ‘De Bogaard‘ in Sint-Truiden. ‘Communicatie is meer dan communicatie‘ was de titel van zijn presentatie. En of. Hij vertelde meer dan 400 mensen waar we tegenaan lopen in binnen andere culturen maar ook in onze dagelijkse gesprekken. Zo kwamen er zes aandachtspunten voort uit zijn lezing waarvan er drie punten me aan het denken hebben gezet.

  1. In tijden van verdriet zijn we niets met vlakke communicatie.
    En toch is de ‘nieuwe taal’ eerder een beeldtaal geworden?
  2. Kein zeit, kein sein. 
    We ‘zijn’ als we tijd nemen.
  3. Soms is luisteren beter dan praten. 
    Iedereen heeft nood aan stilte.

De fotograaf

De zon blijft maar schijnen en dat zorgt voor overheerlijke Instagram plaatjes. Hoewel ik vaak niet klaar ben voor het begin van de dag, werd ik gisterenochtend aangenaam verrast door het warme licht dat op de landschappen viel. Ik maakte rechtsomkeer om even te genieten en bleek dat ik niet de enige was met dat idee. De parking was druk bezet want er waren nog andere fotografen, wandelaars en levensgenieters op pad. “Het is een mooi moment.” zei de fotograaf. “Ja. Eigenlijk was ik onderweg naar het werk maar…” was mijn antwoord.

Waarop hij zei:

“Ja… Maar soms moet je gewoon.. first things first hé.” 

En ik kon hem geen ongelijk geven.


Maarten

De enige persoon waarmee ik regelmatig en op vriendschappelijke basis afspreek, is Maarten. Toen ik op een zomerse zaterdagochtend in het bos van Nieuwenhoven een boekje las, wandelde hij langs me voorbij. De dag nadien kwamen we elkaar weer tegen op dezelfde plek. Met het geloof dat toeval niet bestaat en de derde keer trakteren betekent, zeiden we gedag tegen elkaar. Er moeten eigenlijk niet veel woorden gewisseld worden om te weten dat je nog veel van elkaar kan leren. Want hij zoekt ‘de reden dat’ en graaft. Terwijl ik ‘het volgende pad’ opzoek en impulsief ben.

Spontane ontmoetingen? Soms moet je ze gewoon op je af laten komen.
Ik ben al benieuwd naar het komend weekend.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.