Creatief met gouache: cadeautje voor mezelf

Creatief met gouache: cadeautje voor mezelf

Met een knipoog naar de workshops van Snow & Rose probeer ik de laatste tijd terug wat creatiever te zijn. Met nadruk op ‘proberen’ want ik moet me vaak zien te verzoenen met het eindresultaat.

Deze week ging ik te werk met gouache.


Inspiratie: een cadeautje voor mezelf

Mijn inspiratie haal ik uit de dingen die me op dat moment gelukkig maken. De cadeautjes voor mezelf eigenlijk. Vorige week was dat het herfstweer dat eraan komt. Een tijdje geleden de kat van de buren die af en toe blijft logeren en de bloemen die ik in huis had gehaald. The little things in life.

De workshop botanisch illustreren

Tijdens de workshop botanisch illustreren in mei kregen we ook een les over het gebruik van gouache. Gouache is een soort dekkende plakkaatverf. Ik vind het persoonlijk toch moeilijk om ermee te werken omdat je best overal even dik schildert. Laat dat net de moeilijkheidsgraad zijn.

Op drie uurtjes tijd leerde Debbie me, samen met zeven anderen, eerst en vooral wat meer over de verschillende schildertechnieken. Vervolgens leerden we hoe je de kleuren precies mengt en waar je zeker op moet letten. Na de uitleg met behulp van het nodige cursusmateriaal, was het plots aan ons om wat op papier te zetten. Ik koos voor de kat en de bloemen.

Tijdens de workshop lukte het me om mijn illustratie over te tekenen op goed papier en te schilderen tot het gezichtje. Deze week, pas drie maanden later, vond ik de moed om het gezichtje af te maken. Eigenlijk maakt het eindresultaat me wel gelukkig, al ben ik geen designer of illustrator. 😉


Gebruikt materiaal?

  • gouache van het merk Talens
  • aquarel potlood van Caran d’Ache
  • de basis: penselen, water, een potlood, een gom

Wat is voor jou het ideale cadeau
dat je zo uit het dagelijks leven kan grijpen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.