Nieuwenhoven bos: dit jaar zijn er enorm veel paddenstoelen!

Nieuwenhoven bos: dit jaar zijn er enorm veel paddenstoelen!

Afgelopen zondag werden we warm en droog omarmd door de natuur. Eindelijk een dag zonder regen, en dat merkte je ook op de parking aan Nieuwenhoven bos. Iedereen had het idee om van de buitenlucht te genieten, en op zo’n momenten is het een kunst om de stilte toch te kunnen horen en de natuur te kunnen zien.


Ik zag het begin van de herfst.

Het is nog maar het begin, want eigenlijk kleurt het bos over het algemeen nog steeds vrij groen.

Herfst in Nieuwenhoven, Sint-Truiden.

Maar ik zag dat de dieren er wel al lekker van kunnen genieten. De hapjes uit de paddenstoelen waren verrukkelijk schattig. Ook de kastanjes op de grond waren ontelbaar en dat stelt me gerust, zo lang wij ze ook kunnen laten liggen, ben ik er zeker van dat de diertjes een mooie voorraad kunnen inslaan voor de winter. Let je erop dat je geen overvolle zakken mee naar huis neemt?

De natuur heeft mij wederom zondagnamiddag én maandagavond kunnen geruststellen.

Je moet het maar eens proberen: alleen op wandel gaan en je laten beïnvloeden door alles wat van buitenaf gebeurt. Het resultaat is verbluffend. Mijn complexe en negatieve gedachtenkronkels werden meteen verzacht door de schors onder mijn voeten. De vogels zorgden ook voor de nodige stemmingswisseling dankzij hun gezang. En in de schemer werd het eindelijk muisstil, na een veel te drukke dag van ‘moeten‘.

Onderweg kwam ik ook een medewandelaarster tegen en ze had twee Ierse (of Engelse) Setters bij als gezelschap. Gezellige beestjes, 7 en 12 jaar oud. Van nature hebben ze een jachtinstinct dus ze waren zeer blij dat ze hun neus konden laten werken. De wandelaarster vertelde me ook dat ze elke dag haar wandeling maakt, ongeacht het weer. Want daar kunnen we ons op kleden, toch?


Kortom, alles viel op zijn plaats. Ik slaagde erin te luisteren naar de zaken die pas écht belangrijk voor mij zijn. Al dan niet in mijn gedachten. Mijn enige tip aan jou is: stel je ervoor open.


Fall in October. Belgium.
Gezellig in de herfst. Vriendinnen.
Bos, provinciaal domein Nieuwenhoven.

Praktisch

Om aan het bos te geraken geef je “Provinciaal Domein Nieuwenhoven” in via je gps, Google Maps of Waze. Zo word je meteen naar een grote parking gestuurd. Er lopen verschillende wandelpaden door het bos volgens een kleurenlegende:

  • Rood: 7,4 km
  • Oranje: 4 km
  • Blauw: 2,7 km
  • Groen: 1 km

Toch liever zin in iets anders? Ik schrijf over tal van leuke plekjes, in Limburg.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.