Quarantinatijden

Quarantinatijden

Ondertussen zijn we met ons land al een lange 2,5 weken in lockdown door het Coronavirus: een tijd van binnen blijven en afstand houden van de mensen rondom ons. Wat is er voor mij veranderd in deze periode?


1. Het werk

Aan de frequentie waarop ik blog zal het wellicht zijn opgevallen: ook ik behoor tot die meer dan 1 miljoen tijdelijke werklozen (door het Coronavirus) in België.

Overdag werk ik normaal gezien fulltime als project manager binnen Superlab, een designbureau in Zonhoven. Mijn hoofdtaken bestaan uit het opmaken van de planning voor verschillende projecten, deze projecten opvolgen, het contractuele stuk daarachter in orde brengen, de facturatie en een stukje office management. Normaal gesproken start een project met een gezamenlijke workshop met de klant. Deze cruciale start valt momenteel weg want samenkomen is verboden. Het gevolg daarvan is dat mijn job ook wegvalt. Vooruitblikken in de planning gaat momenteel niet.

Na het werk, werk ik af en toe als gelegenheidsmedewerker binnen het Cultuurcentrum van Hasselt en deze deuren blijven ook nog even dicht. In totaal zijn er al 28 voorstellingen, 2 congressen en 122 vergaderingen geannuleerd.

De impact van de maatregelen rond het Coronavirus is op beide plekken duidelijk voelbaar.


2. Mijn voedingspatroon

Er gaat meer aandacht naar voeding en koken.

Een paar weken geleden was het zo gemakkelijk om iets kant- en klaar te kopen uit de winkel omdat er geen tijd was om te koken. Vandaag denk ik bewuster na over waar ik zin in heb en wat gezond is voor mijn lichaam. Er is tenslotte veel meer tijd om te koken en dat is puur genieten. Door de week bak ik verse pistolets en bereid ik slaatjes met verse groenten en fruit van een handelaar uit eigen buurt. Er is ook meer tijd om met aandacht te eten. Of was het een kwestie van tijd maken hiervoor?


3. Ons huis

Onafgewerkte projectjes in ons huis worden eindelijk aangepakt.

We wonen al meer dan een jaar in ons eigen huis en toch waren er nog veel onafgewerkte projectjes. Het aankleden van onze kale muren, het opruimen van onlogische kastinvullingen of me over een erfenis aan spullen buigen. Er waren altijd excuses om er niet aan te beginnen. Na het werk had ik er nooit zin in en in het weekend waren er ook altijd betere dingen te doen. Eindelijk komt er schot in de zaak en wordt het alsmaar rustiger in mijn hoofd.


4. Geldbesteding

Ook al verdien ik een stuk minder, toch hou ik precies meer over aan het einde van de maand.

En dat kan aan zoveel liggen. Misschien omdat er zo weinig te doen valt? Of omdat ik besef dat andere zaken (die geen geld kosten) gewoonweg meer waarde hebben voor mij? Van kleins af aan leren we dat geld niet gelukkig maakt en toch hechten we er doorheen de jaren meer en meer belang aan. Volgens mij worden we op dit moment allemaal een beetje wakker geschud om nog eens goed na te denken over wat we echt belangrijk vinden.


5. (vrije) Tijdsbesteding

Er is meer tijd om te lummelen en niets te doen maar toch wordt mijn tijd ook productief ingezet.

Dankzij deze periode kom ik tot het besef hoe kostbaar ‘vrije‘ tijd eigenlijk is. De uurtjes dat ik met aandacht chaos kan wegnemen zorgen er automatisch voor dat er uren van totale ontspanning kunnen volgen. Totale ontspanning betekent voor mij foto’s bewerken, bloggen en op regelmatige basis fietsen of wandelen. Toch is er ook een periode die ik mis. De vrije tijd die ik samen kan doorbrengen met vrienden en familie. Maar dat is voor binnenkort!


2020, het jaar waarin het Coronavirus actief werd zal iedereen zich binnenkort herinneren als een vreemde periode. Hopelijk verliezen we niemand in onze omgeving. Hopelijk vinden we allemaal onze draai een beetje. Hopelijk komen we tot nieuwe inzichten die een meerwaarde kunnen vormen in ons dagelijks leven.

Liefs,
TinaEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.