Capo Rosso: het mooiste uitzicht in Corsica

Capo Rosso: het mooiste uitzicht in Corsica

Het zonnig weer hebben we mee maar wat snak ik naar een uitzicht vanaf een bergtop en de sporen van zout zeewater in mijn kleren. Tijd voor een throwback naar een van de mooiste uitzichten in het Westen van Corsica: Capo Rosso.


Capo Rosso: de wandeling

Capo Rosso is een zalmroze kaap tussen de Golf van Porto en Cargèse in het Westen van Corsica. Hier loopt een wandeling van 10 kilometer (heen en terug) tot een bergtop met een hoogte van ongeveer 500 meter.

Stijn en ik deden de wandeling op een hete zomerdag in juni. Je start met een afdaling wat ‘easy peasy‘ lijkt, maar het wordt al snel een pittige, rotsachtige beklimming. Het wandelpad is schaduwloos want er is geen begroeiing bij de rotsen en dat maakt de wandeling erg vermoeiend. Je begint al snel te zweten en dorst te krijgen. Zo een niet te stoppen dorst. Een aantal liter water mee naar boven sleuren is dus geen overbodige luxe, ook al is het zwaar. Je start best zo vroeg mogelijk met de wandeling om de middagzon te vermijden.

Op beide punten hadden we die dag eigenlijk niet goed gescoord want we hadden én te weinig water bij én kort na de middag waren we nog aan het klimmen. Maar de herinnering aan het uitzicht kunnen ze ons niet meer afnemen.


Het uitzicht vanaf Capo Rosso

Op de top ligt van de berg ligt de Turghiu-toren vanaf waar je een zicht krijgt over de Golf van Porto, het Scandola-reservaat, Girolata en het zuiden richting Cargèse. Ik kon er maar niet genoeg van krijgen. De horizon was ver weg en de wolken dichtbij. Hemels!

Capo Rosso staat samen met de rode rotswanden van Calanques de Piana op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ze zijn samen perfect te zien op één dag.


Eindigen op een terrasje

De weg richting de auto was evenzeer vermoeiend maar er was één lichtpuntje dat we even vergeten waren: een terras in de schaduw op de parking. En daar hebben we om mee te eindigen ook dubbel en dik van genoten.


Alle foto’s van Capo Rosso


Praktisch

  • Parking: de parking staat alvast aangegeven op Google Maps.
  • Uitzichtpunt: de Turghiu-toren op ongeveer 330 meter hoogte.
  • Duur wandeling: 4 à 5 uur heen- en terug.
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk aan het begin van de wandeling maar het wordt moeilijker door de rotsachtige beklimming.

Hopelijk kunnen we snel terug richting de bergen.
Ik kijk er alvast naar uit!

Hou je gezond!
x, TinaEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.