Calanques de Piana: rode rotswanden in het Westen van Corsica

Calanques de Piana: rode rotswanden in het Westen van Corsica

Calanques de Piana, in het Westen van Corsica, is een heel typerend landschap dankzij de rode rotswanden en rotsblokken in allerlei vormen. Dat is het resultaat van eeuwenlange erosie door wind en water. In Calanques de Piana dacht ik na over de ervaring als mottorijder wanneer je door dit prachtig landschap rijdt. Volgens mij moet het toch wel een ultiem gevoel van vrijheid zijn. Je zit in je eigen gedachten, even stoppen is heel eenvoudig en je geniet van een prachtig uitzicht. Mottorijders, spreek me tegen als het niet zo is!

Calanques de Piana. Corsica, Corse.Calanques de Piana. Corsica, Corse.Calanques de Piana. Corsica, Corse.

Toch wandel je het best door de Calanques. De rode rotsen vallen zo op tegen de baai van Porto, dat je wel even moet stoppen om een panorama te nemen.

Wandelen door de Calanques de Piana

Er is ook een heel mooie wandeling die vertrekt vanaf Tête de Chien, een rots in de vorm van een hondenkop. Je wandelt 45 minuten door het rode landschap tot aan het Château Fort waar je getrakteerd wordt op een fenomenaal zicht over de golven van Porto en Girolata. Helaas kan ik niet uit ervaring spreken omdat we de Cap de Corse die dag al hadden beklommen. Een prachtige en net zo rode berg op een half uurtje van de Calanques.

Note: hou er rekening mee dat dit een heel toeristische trekpleister is. Je parkeert je best vroeg genoeg zodat je niet je gevaarlijkste parkeertrucjes moet boven halen.

Vanaf Calanques de Piana reden we verder richting Gorges de la Spelunca voor een late lunch op een riviertje.

Denk jij soms aan een rit op de motto, onderweg door Europa? 


Rode landschappen? Yes please!

Calanques de Piana. Corsica, Corse.Calanques de Piana. Corsica, Corse.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.