Erawan Nationaal Park: watervallen x7

Erawan Nationaal Park: watervallen x7

Na één dag in het drukke Bangkok stonden Silke en ik al in het Nationaal Park van Erawan voor een frisse duik tussen de watervallen. Via een pad door de jungle kan je tot wel 7 niveaus hoog gaan en elk niveau is anders.

Watervallen: van klein tot groot

Sommige watervallen komen vanaf witte rotsen naar omlaag en anderen zijn bedekt met een dunne laag blaadjes, vers van de bomen gevallen. Op het ene niveau kan je al zittend net je benen onder water houden en op het andere niveau duik je volledig in het water. Er is dus voor ieder wat wils en daarom is het park voor iedereen toegankelijk. Helaas ga je niet de enige zijn want het park is ook heel bekend voor de Thaise bevolking.

Erawan National Park

Erawan National Park

Erawan National Park

Knabbelende visjes

Vergeet die pedicures in de stad en kom gewoon naar hier! Wanneer je in het water stapt word je meteen gekieteld door een bende Garra Rufa visjes, klaar om al je dode huidcellen weg te knabbelen. Ze zijn helemaal niet zo klein zoals je op de markt of in toeristische steden ziet dus let op voor de grote happers.

Erawan National Park

Relax

Soms wil je ook gewoon even uitblazen en geen aandacht besteden aan alles waarvoor je moet opletten in een stad zoals het verkeer, een manier om ergens te geraken of het zoeken naar een bankautomaat. Geniet van deze geweldige gelegenheid om er echt even uit te zijn en een dag te verblijven in de natuur.

Hoe geraak je er?

Het park opent vanaf 8u maar sluit helaas ook al om 16h30. Bereid je dus voor op vroeg opstaan want het park ligt in Kanchanaburi, op 170km van Bangkok. In totaal ben je dus zo’n 4u (enkel!) onderweg.

Wij hebben het als volgt gedaan:

 • Een taxi vanaf ons hostel naar het zuidelijk station van Bangkok (Sai Tai) – 200 bath (of €5) p/p.
  Duurt ongeveer 20 minuten.
 • Busticket vanaf Sai Tai naar Kanchanaburi (platform 10) – 120 bath (of €3) p/p. 
  Duurt ongeveer 2,5 uur en elk half uur heb je een bus.
 • Busticket vanaf Kanchanaburi (bus 8170) – 50 bath (of €1,30) p/p. 
  Duurt ongeveer een uur en om het uur heb je een bus.
  Bustijden: 08:00, 08:50, 09:50, 10:45, 11:50, 13:30, 15:00, 16:20, 17:40
 • Entreeticket voor het park: 300 bath (of €8) p/p.

Het ding is dat je in Thailand nooit zeker kan zijn van de tijd dat je onderweg bent, zet daarom op tijd je wekker! Het was een heel lange rit maar het was het bezoek absoluut waard.

Erawan National Park

Bekijk hier alle foto’s van het Nationaal Park. 


Praktische tip: mee te nemen! 

Vergeet zeker de volgende spullen niet: je bikini/zwemshort, een handdoek en een snackje voor onderweg want je komt aan de rand van het park nog wel enkele voedselstandjes tegen maar eens je begint te wandelen niet meer. Trek ook deftige wandelschoenen aan want de weg is niet altijd even vlak.

Succes!


 Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.