Dit was 2017

Dit was 2017

2017 was voor mij een vreemd jaar. Een jaar vol veranderingen en instabiliteit waar ik blijkbaar niet zo heel goed tegen kan. Toch is er ook een positief kantje aan het verhaal. Veranderingen dagen me uit, verrassen me en geven me hoop. Met die positieve gedachte en enkele goede voornemens begin ik aan 2018.


Hoe zag 2017 eruit?

2017 begon in Kopenhagen

Niets kan Nieuwjaar in Kopenhagen overtreffen. De nacht van 2016 op 2017 ging door in het midden van de stad met enorm veel vuurwerk, schuimwijn en feestvierders.

Copenhagen NYE 2017

Op reis naar Thailand & Cambodja

In februari vertrokken Silke en ik naar Thailand en Cambodja. Wanneer ik terugkijk naar de foto’s snak ik naar het zand onder mijn voeten, de warme temperaturen en een andere cultuur. Kortom: alles wat deze reis te bieden had. Mag ik de tijd voor even terug draaien?

Thailand 2017

De Ardennen

In maart kwam de zon er regelmatig door en gingen Stijn en ik voor een weekend naar Berlijn, maar ook naar de Ardennen. Een uurtje rijden richting het zuiden en ik heb meteen het gevoel dat ik op vakantie ben.

Daverdisse, Ardennen 2017

Start van mijn blog

Ook in 2018 schrijf ik lekker verder. Het wordt een uitdaging om me aan de regelmaat van het posten te houden maar daar ga ik bewust meer tijd voor maken.

Start of my blog, Solivagant.

Kasteel Nieuwenhoven

Stijn en ik wonen nu ongeveer een half jaar samen op het kasteeldomein van Nieuwenhoven. We hebben fantastische buren, op enkele meters wandelen staan we in het bos en de huisdiertjes worden alsmaar aanhankelijker. Wat een zaligheid. Ik kijk al uit naar de zomer.

Het streekcafé in Nieuwenhoven.

Weekendjes in Nederland

In 2017 reisde ik regelmatig naar Nederland. Dicht genoeg bij huis en net ver genoeg om het gevoel van een citytrip te hebben. Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Giethoorn, Meppel en Deventer kregen in 2017 een bezoekje van me.

Header, Nederland, Amersfoort

Slovenië

In juli kozen Stijn en ik voor de bergen van Slovenië. Mijn ogen kregen de kost en mijn lichaam een uitdaging. Eén van de mooiere vakanties omwille van de prachtige landschappen. Ik zou er zo opnieuw voor kiezen.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

Pukkelpop

Er gaat geen jaar voorbij zonder een festival en in 2017 was het de beurt aan Pukkelpop. Highlights? Petit Biscuit, The XX, 2manydjs, Fritz Kalkbrenner, London Grammar & Claptone.

Pukkelpop 2017

Een nieuwe fiets

Mijn nieuwe fiets gaf me ook heel dichtbij een fijn vakantiegevoel.

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Aanhoudend warm weer

In september en oktober waren er nog weekendjes van 20 tot 25 graden. Wat een luxe! Ik trok naar verschillende plekjes over Limburg om wat verder te kunnen nazomeren. Onder andere naar de Teut in Zonhoven, de sahara in Lommel, de connecterra in Maasmechelen en Voeren.

Herontdekking van mijn macrolens

Mijn 100mm macrolens heeft een lange tijd in de kast gelegen maar nu heb ik zelfs spijt wanneer ik ‘m niet kan gebruiken. De kleuren en de scherpte krijg ik amper hetzelfde met een andere lens. Laat ons zeggen dat ik in november mijn macrolens herontdekte.

Macro shot forest Nieuwenhoven 2017

De eerste sneeuw

De eerste sneeuw van 2017 viel in december en ik was er snel bij om foto’s te maken.

Header Kasteel Nieuwenhoven, Sint-Truiden, december 2017, sneeuw.

Ontslag

In november nam ik ontslag bij Statik. Het bedrijf is goed, er worden mooie dingen gemaakt en ik heb er veel geleerd maar voor mij persoonlijk was het de juiste keuze.

Statik 2017

Op naar 2018 met nieuwe uitdagingen.
Dikke poen en gelukkig nieuwjaar hé.
Tina2 thoughts on “Dit was 2017”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.