Op zoek naar water: de 7 Triglav meren

Op zoek naar water: de 7 Triglav meren

In mijn vorige blogpost vertelde ik dat hiken me op een positieve manier over mijn grens getrokken heeft. Tot die conclusie kwam ik niet na onze hike in Jezersko maar wel na de hike richting de 7 Triglav meren in Slovenië.

Achtergrond

De Triglav meren of beter bekend als “de 7 meren vallei / 7 lakes valley” ligt tussen Bohinj en Trenta. De vallei is 8km lang en brengt je langs de 7 allermooiste meren van Slovenië, met elk hun eigen kenmerk. Soms zie je minder dan 7 meren, omdat er door de droogte wel eens eentje kan verdwijnen. We hebben ze niet allemaal gezien, maar toch staat deze uitstap in mijn top 3 van Slovenië. Zo’n landschappen als deze had ik nooit eerder gezien! Voor wat hoort wat, want ik ben nog nooit zo moe geweest na een wandeling.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.


Vertrek aan de Savica waterval in Bohinj

Op een uurtje van onze AirBnB in Mojstrana ligt Bohinj. Je wandeling richting de 7 Triglav meren begint eigenlijk aan de parking van de Savica waterval. Je kan ervoor kiezen om met de waterval te beginnen maar wij deden dit bewust niet omdat we al een mooie waterval gespot hadden in Mojstrana. Waar we wel voor hadden gekozen was een date met mijn collega, Kirsten. Per toeval verbleven we gelijktijdig in dezelfde omgeving dus een fris drankje in combinatie met het uitwisselen van de beste tips? Dat was geen moeite!

Kort namiddag vertrokken we dan richting de meren van Triglav. Google Maps geeft duidelijk aan hoe je moet wandelen richting het eerste meer. Pro tip: download je Google map offline! Er is niet altijd evenveel verbinding in de bergen.

Practical: to the Triglav lake

Onderweg richting het eerste meer

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

Heb je hoogtevrees?

Dan zou ik de wandeling richting de 7 meren precies niet doen, tenzij je je erover kan zetten. Er zijn stukken tijdens de wandeling waar je vanop een afgrond recht naar beneden kijkt. Ook wanneer je dit liever niet zou doen.


De 7 Triglav meren

Black Lake (Crno Jezero)

Na een 3-tal uur hiken en klimmen kom je aan het eerste en dus ook het laagste meer. De sparren en de rotsen rondom het water geven extra charme aan het uitzicht. Vanaf bepaalde hoeken zie je ook hoe donker het meer kan worden en vandaar dus ook de naam: “The Black Lake“.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

Double lake (Dvojno Jezero)

Aan het dubbele meer wordt je beloond met een prachtig zicht op de bergen en – als je wil – een slaapplek in de berghut “Koča pri Triglavskih Jezerih“. Achteraf gezien denk ik dat we dit wel hadden gedaan als we niet al een AirBnB voor die nacht hadden geboekt. De hut is een ideale basis om je hike verder te zetten want je hebt toch zo’n 14u nodig om alle meren gezien te hebben. Volgens mij is 14u zelfs heel optimistisch uitgedrukt als je geen klimervaring hebt.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

Huiswaarts

Na ons bezoek aan het Double Lake zat onze dag er helaas al op en keerden we huiswaarts. Eigenlijk hadden we dus echt niet veel gezien, maar wat we gezien hadden was gewoonweg prachtig. Onderweg naar huis kregen we ook nog mooi gezelschap.

7 Lakes Valley, Triglav meren. Landschappen in Slovenië.

Nachtelijk wandelen

Uiteraard werd het veel te snel donker. Om 21h ’s avonds waren we nog aan het afdalen. Stom of moedig? Ik ben eerder geneigd om het moedig te noemen.


En de 4 andere meren?

 • Het vierde meer is het grootste en het diepste meer. Het noemt niet voor niets “The Large Lake“. De exacte afmetingen? 320m lang en 15m diep!
 • Als vijfde heb je “The Green Lake“. Het meer kleurt groen omdat het veel meer algen bevat ten opzichte van de andere meren.
 • Het zesde meer heet “The Brown Lake” omwille van de bruine rotsen rondom het meer.
 • En tot slot “The Lake under Vršac‘”. Best wel een teleurstellende naam hé? Dit laatste meer ligt op 1993m hoogte en blijft het langst bevroren. Zelfs in de zomer.

Ik heb bewust geen foto’s gepost van de laatste vier meren omdat je online op zoveel verschillende resultaten terecht komt. Op het eerste zicht kon ik niet zeggen wel meer welke naam heeft. Aan jou dus om te ontdekken want wij zijn er niet geraakt! 


Van al dat moois krijg je in mijn galerij nog meer te zien.5 thoughts on “Op zoek naar water: de 7 Triglav meren”

 • Hallo Tina,

  Leuke posts en foto’s :). Mijn vriend en ik vertrekken binnen enkele dagen naar Slovenië. We gaan in Ukanc verblijven en dachten dan de Sap Savica te bezoeken. Van daaruit zouden we graag naar het eerste Triglav meer gaan, the black lake. Jij beschrijft dat dit een tocht van drie uur is (van Ukanc naar the black lake). Als ik de route ingeef via google maps, dan zeggen ze dat dit een uurtje in beslag zou nemen, klopt dit of niet? Je beschrijft dat het ook veel hoogteklimmers zijn, is dit een redelijk eenvoudige route om te doen of is dit toch wel meer voor durvers :)?

  Dank je wel!

  Groetjes,
  Ellen

  • Hoi Ellen

   Dank je wel! Eerst en vooral: je vertrekt naar een van de zaligste landen die ik ooit bezocht heb. Heerlijk als ik er zo aan terug denk! Google Maps geeft inderdaad 1u aan maar houdt volgens mij geen rekening met hoogtes. Je begint eerst aan een stevige wandeling door het bos en vertrekt dan steil naar boven waardoor je dus eigenlijk niet meer wandelt maar trappen maakt. Als je goed gevormde kuitspieren en bovenbeenspieren hebt gaat dat moeiteloos maar mijn vriend en ik hadden 0,0 ervaring met klimmen waardoor we toch wel even schrokken van de moeite dat het ons kostte in de brandende zon ;-). Daardoor deden we er toch een goede 3 uur over. Was het aan durvers? Je bent met twee en de route werd goed aangegeven. Af en toe lag er een boom op de weg waar je over/ onder kon kruipen of moet je even stabiliteit zoeken tussen de stenen dus het is wel avontuurlijk. Ik zou zeggen: ga ervoor! Als je bang bent keer je gewoon terug en kan je jezelf achteraf niet verwijten dat je het niet geprobeerd hebt.

  • Vroeg genoeg starten aan de wandeling. Je zeker niet laten demotiveren aan het begin doordat je lang ‘plat’ moet wandelen of lang hetzelfde ziet. Wel opletten met het afdalen (ook voor je honden). De steentjes waren enorm glad en schoven snel.. Onderweg zijn we nog een aantal mensen met honden tegen gekomen dus je bent zeker niet de enige met dat idee! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.