In Grundlsee ontdekte ik het mooie van een bergvakantie

In Grundlsee ontdekte ik het mooie van een bergvakantie

Mijn herinneringen op Facebook maken me stilletjes aan gek. Vorig jaar maakte ik in september een roadtrip door het Oosten van Europa: Boedapest, Praag, Dresden en Berlijn. Het jaar daarvoor, In 2015, trok ik eerst naar Oostenrijk en vervolgens naar Portugal. Dit jaar? Blijf ik thuis en werk ik gewoon verder.


Grundlsee: wat valt daar te beleven?

Eigenlijk helemaal niks. Voor mij was Grundlsee heel ontspannend omdat ik er alleen was en mijn hoofd voor 200% kon leegmaken. Op dat moment was het ook nodig want ik had een hele zomer doorgewerkt en wou wat ademruimte voor mezelf. Door de dag wandelde ik rond in de omgeving, maakte ik foto’s en in de avond genoot ik van het spa center in het hotel. Ik sliep in een huisje met een keukentje waar ik eenmalig spaghetti bolognaise heb gemaakt. Gemakkelijk en Vlaemsch. Als je een verblijf wil met zicht op water, dan betaal je een kleine toeslag. Het idee “wandelen, spaghetti, spa en slapen” klinkt op dit moment ook wel als muziek in mijn oren.

Wandelen

In Grundlsee heb je alles: een meer, bergen, knappe huisjes en mooie grasvelden waar je gezellig kan picknicken. Om rustige wandelingen te maken zou ik zeggen: ga voor Grundlsee! De bergen heb ik toen niet beklommen want dat was mijn uitdaging voor dit jaar, in Slovenië.

Grundlsee, Oostenrijk

Grundlsee, Oostenrijk

Grundlsee, Oostenrijk

Grundlsee, Oostenrijk

Grundlsee, Oostenrijk

Het spa center van Mondi Holiday

Het spa center was gewoonweg zalig. Er is een fitness ruimte met panoramisch zicht over Grundlsee, een Finse sauna, infraroodsauna, stoombad, indoor zwembad en een relax ruimte. Die relax ruimte heb ik vooral gebruikt om mijn boek uit te lezen. Nadeel? Het sauna gedeelte is naakt. Voordeel? Je gaat niemand tegen komen die je in Oostenrijk kent, dus ga ervoor!

Grundlsee, Oostenrijk

Grundlsee, Oostenrijk


Het mooie dit jaar?

Mijn herinneringen op Facebook zijn pijnlijk maar het mooie aan dit jaar? In februari heb ik drie weken rondgetrokken in Thailand. Je kan gewoon niet alles doen op een jaar tijd.


Praktisch: hoe geraak ik in Grundlsee? 

In Oostenrijk deed ik alles met het openbaar vervoer omdat ik niet alleen wou instaan voor het huren van een auto. Gouden tip: begin er niet aan want je reistijd verdubbeld zienderogen.

Toch met het openbaar vervoer?
Dan neem je vanaf Salzburg eerst een trein richting Bad Aussee met een overstap in Attnang-Puchheim. Vanaf Bad Aussee neem je een bus richting Grundlsee Archkogl, waarna je nog een klein stukje te voet moet. Totale reistijd? Met de auto 1u40m. Met de trein 3u7m. Wat ik al zei: je reistijd verdubbeld.


Meer foto’s kan je terug vinden in mijn galerij.1 thought on “In Grundlsee ontdekte ik het mooie van een bergvakantie”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.