Huay Tueng Thao Lake: het rustigste plekje in Chiang Mai

Huay Tueng Thao Lake: het rustigste plekje in Chiang Mai

Na een blits bezoek aan Bangkok, de meest chaotische stad ooit, namen Silke en ik de nachttrein naar Chiang Mai. Chiang Mai ligt 750 kilometer ten noorden van Bangkok en is de tweede grootste stad van Thailand. Het viel ons meteen op dat er in Chiang Mai andere vibes heersen. De stad is aardiger, de bevolking leeft rustiger en je kan veel meer natuurgebieden rondom de stad bezoeken, waaronder het Huey Tueng Thao meer. 

Hoe geraak je er?

Het Huay Tueng Thao meer ligt 30km van het centrum van Chiang Mai en is bereikbaar met de fiets. Of zo ging ik er toch naartoe, want ik had wel zin in een avontuurtje links rijden. De wegen zijn aan het begin van de rit eerder gericht naar het autoverkeer maar al snel kan je op een fietspad rijden wat de ervaring wel een stuk aangenamer maakt. Toch heb ik me geen enkel moment onveilig gevoeld. Ongeveer anderhalf uur later arriveerde ik. Fiets op slot, rugzak uit het mandje en verkennen maar.

Huay Tueng Thao Lake. Thailand.

Het Huay Tueng Thao meer

Aan het meer liggen tal van bamboe hutjes waar je kan relaxen met zicht op de bergen van Doi Pui. Het is er adembenemend mooi, zowel door de dag als bij zonsondergang. Als je er naartoe gaat raad ik je aan om ervan te profiteren en er een dagje te blijven.

Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.

Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.
Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.

Activiteiten

Aan het meer kan je zwemmen of een bootje huren. Ben je geen waterliefhebber? Dan zijn er ook loop- of wandelroute aangelegd van ongeveer 4 kilometer. Normaal gezien zou ik meteen tekenen voor een looproute in het buitenland, maar daarvoor is het toch net iets te warm in Thailand.

Eten en drinken kan je in een van de hutjes want ze horen allemaal bij een restaurant. Wanneer je er gaat zitten, komt een serveerster tot bij jou. Ik heb niemand gezien maar het schijnt enorm goedkoop (€ 6 voor een warme maaltijd) en de moeite waard te zijn.

Ik koos voor een namiddag relax en als afsluiter een warme zonsondergang, want dat is ook de moeite waard in Chiang Mai. 

Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.
Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.
Hua Tueng Tao Lake in Chiang Mai, Thailand.

Waarom begin ik nu plots over Thailand?

Het gemis. Erover schrijven houdt mijn herinneringen levend!


Meer meer


Praktisch: waar huurde ik een fiets?

In de binnenstad zijn er verschillende verhuurders van fietsen en brommers. Omdat het mijn eerste fietservaring was in Thailand koos ik voor een ‘duurdere’ verhuurder, Trailhead. De organisatie is vooral gespecialiseerd in het organiseren van mountainbike en city tours maar je kan ook individueel een fiets huren met de nodige accessoires. Ik kreeg een mandje, een deftig slot, lichtjes voor ’s avonds en een glas water om mijn rit mee te starten. Wat een topservice!

Totale kostprijs? 

  • Voor het huren van een fiets (voor twee dagen) betaalde ik 100 bath of € 2,60 euro.
  • De waarborg was 500 bath of € 13 euro.
    Vaak krijg je ook de keuze om je paspoort achter te laten, maar dat doe ik toch liever niet.

Ik krijg al zin om terug te gaan.

Huay Tueng Thao Lake. Thailand.1 thought on “Huay Tueng Thao Lake: het rustigste plekje in Chiang Mai”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.