Blogwandeling met Verwonderhoekje in Dilsen-Stokkem, De Maasvallei

Blogwandeling met Verwonderhoekje in Dilsen-Stokkem, De Maasvallei

Een blogwandeling met Verwonderhoekje is ondertussen een goede gewoonte geworden. In maart gingen we op ontdekking in Borgloon en deze maand was het aan Dilsen-Stokkem om ons te verrassen. Op richting de Maasvallei! Dankzij de gedetailleerde wandelroute, de prachtige waterpartijen en de enthousiaste groep kan ik weer een mooi verslag schrijven.

De Maasvallei

Dilsen-Stokkem ligt ‘aan de Maas’ zoals men zegt, net op de grens van Nederland en België. Omdat de stad tussen het droge Kempen en de vruchtbare Maaskant ligt, zijn de natuurlandschappen anders. Groen en plat maar ook toch zanderig.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Start: De Wissen

Onze route begon aan het Maascentrum De Wissen. Je kan hier terecht voor toeristische informatie, een fijn terrasje, fietsroutes en nog veel meer. Op het moment dat we begonnen aan onze wandeling, in de ochtend, was er nog niet veel actie aan de Wissen.

We wandelden langs de boerderijen en veldwegen rondom ‘Weg Boyen’ richting de Vissersstraat. We kregen enkele (grote) boerderijen te zien, stonden oog in oog met de Vlaamse koe en werden verrast door eetbare planten en kruiden. Daarover gesproken, op 2 juni organiseren Marc en Cindy van Natuurprikkels een wilde kruidenwandeling. Zij waren ook aanwezig tijdens de blogwandeling. Misschien iets voor jou?

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.
Foto: Frederik Maesen

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.De Vrietselbeek

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Visit Limburg poste vandaag bovenstaande foto op haar Instagram account, getrokken tijdens de blogwandeling. De vraag “is dit een privé locatie?” kwam al snel online. Nee. Deze foto is gemaakt aan de Vrietselbeek. Je kan hier genieten van het water dat langzaam uitmondt in de Maas. Er zitten ook enorm veel kikkers in het water waardoor je een aangenaam achtergrondgeluid meekrijgt. Wat je hier nog kan doen? Rustig picknicken, want aan het water is een bankje voorzien. Kijk zelf maar!

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Vissersstraat

Om terug aan de Wissen te geraken, wandel je via de Vissersstraat terug richting het natuurgebied Negenoord. Onderweg naar het natuurgebied word je getrakteerd op mooie bossen, een sporadische tegenligger en water. Vooral veel water.

Ooit was het natuurgebied Negenoord een grindwinningsgebied maar ondertussen is het in beheer van Limburgs Landschap vzw. Op hun website kom je meer te weten over dit prachtig landschap!

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Konikpaarden vanaf de uitzichttoren in Negenoord?

Aan het eind van de dag hoopten we Konikpaarden tegen te komen in het natuurgebied Negenoord. Helaas vertoefden ze allemaal onzichtbaar onder een boom, door het warme weer. Niet getreurd! We hadden wel een mooi zicht vanaf de driehoekige uitkijktoren, nabij de Wissen. De uitkijktoren zelf is 11 meter hoog en voor een stuk gebouwd uit stampleem. Vanaf de top krijg je zicht over de Maas, de Boyen en de Nederlandse Maasdorpen.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Als afsluiter

Deden we een terrasje aan De Wissen en babbelden we over hoe fijn het was en over het freelance leven als creatieveling. De ideeën en de goesting zijn er bij iedereen, dus laten we daar vooral op verder werken! Tot de volgende blogwandeling, op 5 augustus? 

Lees ook het verslag van Bernadet via Verwonderhoekje. Zij staat in voor de geweldige organisatie van de wandeling. Zonder haar hadden we nooit zo’n mooie route dus ik kijk alvast uit naar de volgende keer!


Meer van De Maas


Praktische info

  • Het Maascentrum ‘De Wissen’ is elke dag open, behalve op maandag, van 10u tot 22u.
  • Ons startpunt begon aan de parking van De Wissen: Negenoordlaan 2, 3650 Dilsen-Stokkem
  • Onze route? Uitgebreid te zien via Strava.
    In detail: De Wissen – Weg Boyen richting Vissersstraat – Richting Boyen – Uitkijktoren – De Wissen

Veel wandelplezier!
Tina


Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.

Blogwandeling Verwonderhoekje. Mei 2018. Wandeling Dilsen-Stokkem. Maasvallei.
Foto: Frederik Maesen


2 thoughts on “Blogwandeling met Verwonderhoekje in Dilsen-Stokkem, De Maasvallei”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.