De kracht van de kleur geel

De kracht van de kleur geel

De tijd vliegt. Nog geen twee weken geleden werd mijn eindwerk voor mijn opleiding cultuureducator gepubliceerd, boekte ik mijn vakantie naar Corsica en volgde ik een cursus botanisch illustreren. Doordat het zo druk werd keerde ik bijna elke dag opnieuw terug naar het boterbloemenveld (of koolzaadveld?) met op de achtergrond Kasteel Nieuwenhoven. Waarom? Om enkele minuten voor mij uit te staren en de verveling te laten toeslaan. 

De kracht van de kleur geel

Geel bevat het meeste licht van alle kleuren en staat voor vrolijkheid, uitbundigheid en wilskracht. De kleur geeft letterlijk zonne-energie: de energie om te kunnen stralen en je te concentreren op een doel. Bovendien zet geel je hersenen aan tot denken en het nemen van een beslissing. Bracht ik daarom een bezoek aan het veld? Nee, maar ik geloof er wel in dat de keuze van kleur een weerspiegeling is van je gevoelens of behoeften.

De voorbije maand was ik op zoek naar doorzetting en miste ik het gevoel van optimisme bij mezelf. Door te kijken naar zo’n geel tapijt waarin hier en daar een alpaca verscholen zat, kon ik alleen maar vrolijk worden. Al was het maar een korte boost.

In de wereld

Wist je dat…

  • In Egypte de vrouwen hun lichaam vroeger versierden met gele oker?
  • In China alleen de leden van de keizerlijke familie de kleur geel mochten dragen omdat zij gezien werden als de afstammelingen van de zon?
  • De kleur geel in Azië als een heilige kleur wordt beschouwd?

Ondertussen zijn de gele bloemen zo goed als uitgebloeid waardoor het tijd is aan de rozen om open te bloeien. En dat doen ze al. Het zijn helaas geen gele rozen, maar ze ruiken minstens even lekker.


Is de kleur geel een van jouw lievelingskleuren?Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.