Gorges de la Spelunca: lunch op een riviertje

Gorges de la Spelunca: lunch op een riviertje

Vroeg je me ongeveer tien jaar geleden wat voor mij de ideale vakantie is, dan had ik gezegd: “zon, zee en strand”. Stel je me vandaag dezelfde vraag opnieuw, dan luidt mijn antwoord: zon, bergen en riviertjes. De zon blijft mijn top één vakantiefactor, maar ondertussen is de ‘ideale setting’ wel veranderd. Merk jij dat ook als je naar jezelf vandaag kijkt en tien jaar geleden?


In Corsica zijn er twee bijzondere plekjes waar ik van de meest ideale setting kon genieten: Gorges de la Spelunca en Piscines Naturelles de Cavu. 

Gorges de la Spelunca: wat? waar?

Gorges de la Spelunca (of de Spelunca kloof) ligt op een populaire wandelbestemming tussen Ota en Evisa. De wandeling langs de Porto rivier is doenbaar voor gezinnen met kinderen en de niet zo ervaren hiker. Een wonder, want in Corsica vond ik dat de bergroutes toch wel een zekere moeilijkheidsgraad hadden. Daarover binnenkort meer! Tijdens je wandeling word je getrakteerd steile rotswanden, zicht op de bossen en verschillende momenten dat je kan uitrusten op of langs de rivier. Kijk maar eens hoe mooi het is.

Lange wandeling

Je kan ervoor kiezen om een lange wandeling te maken door te starten in Evisa en te eindigen in Ota, of andersom. Deze wandeling duurt heen-en-terug ongeveer 5u. Stijn en ik hadden een blits bezoekje aan Gorges de la Spelunca er maar snel bijgenomen. Holiday was way too short, maar ik wou toch iets van deze mooie kloof zien, en terecht, want het was verbluffend mooi.

Duurtijd: 5u
Start: Evisa / Ota
Eind: Ota / Evisa


Korte wandeling

De tweede optie is eenvoudiger: je auto parkeren op de voorziene parkeerplaatsen aan de D124 (vlakbij Ota, op weg naar Evisa). Er is maar één weg die van Ota naar Evisa gaat dus je kan de parkeerplaatsen niet missen. Vanaf daar kan je een korte wandeling tot aan Pont de Zaglia, een Genuese boogbrug, maken. Deze wandeling duurt ongeveer 40 minuten. Het is blijkbaar een waar genot om onder de brug te vertoeven als het te warm wordt.

Richting Ota is er nog een tweede Genuese boogbrug, de Ponte Vecchiu. Tot daar zijn Stijn en ik gegaan tijdens ons kort bezoek aan de Spelunca kloof. Foto’s van de Ponte Vecchiu zie je hieronder.

Duurtijd: 40 minuten
Start: parkeerplaatsen vlakbij OtaGenieten aan de rivier

Ook al was ons bezoek maar kort, we hadden de ideale setting kunnen bemachtigen. Door enkele sprongen te maken op de dikke stenen, kom je snel in het midden van de rivier terecht. De stenen op de rivier zijn vaak groot genoeg om zelf op te zitten en je spullen op te leggen, waardoor je plots een natuurlijke lunchplek hebt gecreëerd. Omdat het zo warm was die dag, hadden we zelfs van de gelegenheid geprofiteerd om tijdens de lunch onze voeten in het water te houden.Ultiem genot?
Dat creëer je vaak zelf.


Praktisch

  • Gorges de la Spelunca ligt in het Noord-Westen van Corsica, op een klein uurtje van Piana.
  • Twee Genuese boogbruggen: Pont de Zaglia en Ponte Vecchiu
  • Lange wandeling: 5u
  • Korte wandeling: 40 minuten
  • Niet vergeten: zonnecrème, een handdoek en/of waterschoenen.

Wat is voor jou de ideale vakantiesetting?Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.