Weekendtip: kayakken op het Schulensmeer in Limburg

Weekendtip: kayakken op het Schulensmeer in Limburg

Kayakken in de Ardennen is fijn. Maar kayakken is ook fijn als je het dicht bij huis kan doen, en dat is mogelijk! Op het Schulensmeer vlakbij Halen, Lummen en Herk-de-Stad kan je kiezen voor verschillende watersporten. Je kan er kayakken, surfen, zeilen of suppen. Heb je net zoals ik, ook sportieve kriebels? Lees dan vooral verder.


Wandelen rond het Schulensmeer

Het Schulensmeer is een meer gelegen in het natuurgebied Schulensbroek. Naast tal van wateractiviteiten, kan je er ook voor kiezen om een wandeling te maken rond het water. Je komt voorbij uitgestrekte gras- en plantenlanschappen waar veel weidevogels hun thuishaven van hebben gemaakt. Sinds het meer gegraven werd vinden watervogels ook hun weg tot het Schulensmeer.

Een tijdje geleden deed ik de korte wandeling van ongeveer 7 kilometer en koos ik bewust voor een wandeling dichtbij het meer zodat ik de vogels ook effectief kon zien. Met succes want het was die dag bloedheet. Je wandelt meer door open vlaktes maar gelukkig heb je heel af en toe de kans om in de schaduw te wandelen, tussen de takken van de bomen.

Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.


Kayakken op het Schulensmeer

Een paar weken na de wandeling ben ik terug naar het meer gegaan, samen met Stijn en een bevriend koppel om te kayakken. Wat enorm goed meeviel was de prijs voor het huren van een kayak want in de Ardennen kan dat soms wel eens tegenvallen. Je kan de kayaks 1 tot 2 uur huren. Voor een enkele kayak betaal je € 10. Een dubbele kayak kost € 14. Op twee uur tijd kan je zeker een rondje rond het meer met de luxe om af en toe gewoon te zitten of te liggen in de boot want het water is niet wild. Met dit weer is dat zeker een aanrader om toch iets sneller te bruinen. Altijd praktisch denken hé.

Valt het weer tegen? Check dan zeker de website om te kijken of de blauwe vlag uithangt. Anders mag je het water niet op.

Details over het huren van ander materiaal vind je onderaan mijn blog.
Ik schrijf in hoofdzaak over het huren van een kayak omdat dit ook mijn persoonlijke ervaring was. 

Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.
Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.


Of een hapje eten aan het Schulensmeer

Wanneer je klaar bent met wandelen of je wateractiviteit kan je ook nog gezellig iets eten aan de brasserie ’t Vloot. Je kan je verwachten aan eenvoudige, maar lekkere brasserie gerechten voor een laag budget, afhankelijk van wat je kiest. De volledige menukaart vind je achter deze link. Wat achter de kiezen hebben is zeer welkom als je op het water bent geweest. Af en toe word je zelfs getrakteerd op een mooie zonsondergang. Met een pintje in de hand is dat geen slecht vooruitzicht. Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.

 

Het Schulensmeer is heel interessant als je een sportieve of rustgevende activiteit zoekt want je kan er toch zeker een halve dag mee vullen.


Zicht op het meer en haar omgeving.


Praktisch

  • De parking aan het Schulensmeer is gratis.
    Adres: Demerstraat 60, 3560 Lummen.
  • Openingsuren: Het natuur- en sportcentrum is tijdens de zomervakantie alle dagen open van 10u tot 12u en van 13u tot 17u. Uitgebreide openingsuren voor, of na het de grote vakantie, vind je op de website.
  • Huur van het materiaal: op de website vind je meer uitleg over al het materiaal dat je kan huren. Opgelet: vergeet niet om je waterschoenen aan te doen en je zwembroek of bikini want het water loopt zo langs je benen ;-).
  • Extra materiaal: Aan de infobalie krijg je een plastic hersluitbaar zakje mee maar voor mij was het belangrijk dat ik mijn camera waterdicht kon opbergen. Zo kocht ik een water- en luchtdichte emmer via bol.com. Het emmertje was net een maatje te klein om mijn spiegelreflexcamera comfortabel te kunnen wegsteken maar het paste. Goed genoeg dus om gerustgesteld het water op te gaan!

Veel plezier en laat even weten hoe jouw ervaring was!Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.

Schulensmeer. Kayakken, zeilen, surfen of SUP huren in Limburg.Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.