Heimweesoep en mooie woorden

Heimweesoep en mooie woorden

In Flow Magazine nummer 5 staat een heerlijk recept van Helma Bongenaar. Zij is een stylist, kok, decorateur, ontwerper en verzamelaar uit Amsterdam en heeft vorig jaar het boek “Au Bon Coin” uitgebracht. Het recept heeft de naam “Heimweesoep” en dat trok mijn aandacht.


Eten met smaak

Als er iets is dat ik deze week zeer slecht heb aangepakt, is het toch wel mijn eetpatroon. Eten was deze week een werkwoord want het moest snel gaan. Af en toe zelfs al wandelend waardoor ik me na het eten toch ook weer slecht voelde want ik had alles gewoon naar binnen geschrokt omwille van een functionele reden: energie krijgen en niet cranky worden.

In het artikel over heimweesoep vertelt Helma dat de soep haar altijd terug brengt naar de herinneringen die ze heeft aan Parijs in de jaren zeventig en tachtig. Ze werkte als au pair en maakte de soep wekelijks voor wel zes kinderen. Wat een fantastisch verhaal! Haar secret ingredient om de soep te bereiden: tijd. Lekker koken (en eten) kost tijd.


Het recept van de heimweesoep

Het recept is heel eenvoudig maar omwille van copyright redenen ga ik het niet een-op-een kopiëren uit Flow Magazine. Ik geef je wel graag een tip van de sluier.

Kijk eens naar welke groenten je allemaal in huis hebt, enkele aardappelen en kippen- of groentenbouillon. Daar kom je al heel ver mee! Helma maakte de soep ook met pistou, de Franse versie van pesto, gemaakt zonder pijnboompitten en Parmezaanse kaas. De pistou heb ik niet bereid maar wel een zelfgebakken brood. Dat hoort er natuurlijk bij wanneer we voor artisanaal kiezen.

Geniet van de dingen. Heimweesoep. Minestronesoep.

Genieten van de dingen

Waarschijnlijk botste ik niet toevallig op het artikel en was het een welverdiende reminder aan mezelf. De heimweesoep smaakte enorm, zeker in combinatie met een traag tempo en mooie woorden. Heimwee naar een tijd uit het verleden had ik niet, maar ik had wel heimwee naar lekker en rustig eten.


Flow Magazine (nummer 5) ligt sinds vorige week woensdag in de winkel. De omslag herken je aan een foto van een vrouw die in het water springt. Extraatjes in deze editie zijn een notebook en een puzzelposter.Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.