Blogwandeling Pijnven en fietsen door de bomen, Hechtel-Eksel

Blogwandeling Pijnven en fietsen door de bomen, Hechtel-Eksel

Vorige week zondag, 17 november, maakte ik tijd voor de allerlaatste blogwandeling van 2019. Ondertussen ben ik al bijna twee jaar vaste klant en ik kijk al uit naar volgend jaar. We trokken richting het Pijnven in Bosland met als afsluiter de tweede grootste fietsbeleving in Limburg: “Fietsen door de bomen“. Of in ons geval “Wandelen door de bomen“. Het werd een dag vol verrassingen.


Het Pijnven

Pijnven, Bosland, Hechtel.
Pijnven, Bosland, Hechtel.
Pijnven, Bosland, Hechtel-eksel.
Eekhoorntjesbrood in het bos. Hecktel-Eksel. Bosland.

Op 50 minuten rijden vanaf Haspengouw kwam ik terecht in een ander natuurgebied en daar was ik die dag wel dankbaar voor. Iets nieuws zien of meemaken zorgt altijd voor een aangename prikkel van nieuwsgierigheid en laat dat net zijn dat mij energie geeft.

Het bos van 2000 hectare wordt bezet door kleurrijke loofbomen, kaarsrechte naaldbomen en open plekken waar de zon de kans krijgt om de bodem terug op te warmen na een ijskoude nacht. De zonnestralen waren die dag nodig want het werd niet warmer dan 6 graden en dat merkte je ook aan het tempo van onze wandeling.

“We zijn precies ne cross aant doen.”

Marc.

Veel tijd om foto’s te maken was er dus niet maar de blogwandelingen zijn dan ook geen fotowandelingen. De foto’s onderweg zijn gewoon mooi meegenomen ;-).


Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen.
Fietsen door de bomen. Visit Limburg.

Een attractie waar de voorbije zomer veel rond te doen was, is fietsen door de bomen. De tweede fietsbeleving in Limburg, naast fietsen door het water. Op 10 meter hoogte fiets je (of wandel je) via een dubbele cirkel door de bomen.

Het was een speciale ervaring. In een fietsroute is fietsen door de bomen wel de moeite, maar ik zou niet enkel voor deze attractie afzakken naar Hechtel. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de manier waarop fietsen door de bomen werd opgebouwd. De robuuste koperen palen deden me denken aan het ritme van de bomen in het Pijnven. Zie jij het ook met een beetje verbeelding?


The Treehouse

The Treehouse. Vergaderruimte in het bos.

Tijdens de wandeling kwamen we ook uit op een vergaderruimte, ingericht vlak aan het bos. Als de ideeën niet komen kan je meteen de natuur intrekken om geïnspireerd te worden. Ideaal toch?

De ruimte biedt plaats aan 15 personen en kan gehuurd worden op weekdagen van 9u tot 18u. In het huisje is internetaansluiting voorzien, een whiteboard en een beamer. Meer info kan je vinden op de website van The Treehouse.


Lunch

Uiteraard hoort een lunch bij een stevige wandeling. We kozen voor Brasserie De Meule in Hechtel, op een kleine 7 minuutjes rijden van het bos. Eerste indruk: gezellig en precies ook gekend in de omgeving, gezien de drukte op zondag. We kwamen binnen met een groepje van 10 en kregen helaas wel te horen dat je maximaal 4 gerechten per tafel kan kiezen. Al bij al kwamen we er goed uit hadden we onze keuze beperkt tot 3 warme gerechten. De wachttijd liep op, maar het was overheerlijk.

We bleven plakken tot 15u en keerden dan weer huiswaarts. Ieder terug zijn eigen richting, na een fantastische groepswandeling.

Lasagne de Meule. Hechtel-Eksel.

Meer foto’s van onze dag in het Pijnven


Praktisch

  • Bereikbaarheid? Het startpunt voor de wandelroute is Startplaats Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel. Hier heb je ook veel parkeermogelijkheden. Volg het adres via Google Maps.
  • Fietsroute? Je volgt de blauwe borden waar het knooppunt “272” op vermeld staat. Zo fiets je ineens richting fietsen door de bomen.
  • Wandelroute? Tijdens deze wandeling deden volgden we de oranje bordjes (in totaal zo’n 6,4 kilometer). Er is ook een wandelroute van 10,2 kilometer (de rode bordjes). En een korte wandeling van 2,4 kilometer.
  • Lunch? Wij kozen voor De Meule in Hechtel Eksel. Het adres is Windmolenstraat 9. Volg het adres via Google Maps.

Verdwaal en raak de weg wat vaker kwijt.
Geluk vind je niet op bestemming.
Maar in de tussentijd.

Liefs, Tina


Pijnven, Bosland.
Pijnven, Bosland.
Pijnven, Bosland.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.