#brexit: 6 dingen die voor mij de UK typeren

#brexit: 6 dingen die voor mij de UK typeren

Dit weekend heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuw hoofdstuk in onze toekomstige geschiedenisboeken geschreven want ze hebben sinds vrijdagnacht officieel de EU verlaten. Persoonlijk vind ik het wel jammer want “the other side” is nu wel degelijk de andere kant. Tijd om terug te blikken op zes dingen die voor mij heel typerend zijn aan de UK!


1. Time for tea

High Tea in Brockenhirst
Tea time scones Brockenhirst

In Brockenhurst, een dorpje in het groen ten Zuiden van Engeland, deed ik mijn allereerste high tea en dit kan uiteraard niet zonder scones. Een scone is een soort klein broodje dat geserveerd wordt met clotted cream en jam. Het fijne aan dit zaakje is dat de scones ook op zo’n lekker ouderwets servies gepresenteerd werden.

Thatched Cottaged Hotel, Brockenhurst


2. Rode telefooncellen

De Briste straten worden al sinds 1926 gekleurd door rode telefooncellen maar door het succes van de smartphone wordt het bestaan van de telefooncel sterk bedreigd. Gelukkig geven wij er als toerist een tweede betekenis en dus genoeg aandacht aan om ze niet volledig te laten verdwijnen uit het straatbeeld. Ook ik ben er schuldig aan, zowel in Londen als in Edinburgh.


3. Fish and Chips

Fish & Chips Weymouth

Waar Stijn en ik in december van opkeken was hoe de magerste meisjes na een nachtje stappen een dikke portie Fish and Chips (gefrituurde vis met aardappelfrieten) kunnen bestellen mét extra saus en toch nog altijd zo graatmager blijven. How do they do it? Fish and Chips is de ultieme midnight snack van 840 calorieën, wrapped up in white paper.


4. Dubbele bus

Dubbele bus in Edinburgh

De typische dubbele bussen vallen meteen op in het straatbeeld omdat ze zo bombastisch zijn. Jammer dat wij ze niet hebben in België want het is ook heel plezierig om erop te zitten. Shotgun bovenaan want als je hoger zit heb je meteen een ander zicht en da’s wat het zo plezierig maakt. Af en toe komt het klein kind in mij terug naar boven. 🙂


5. Gezellige pubs

Gezellige pub in Weymouth

Soms kan het weer zo hard tegenvallen in de UK dat het nét te vroeg is om te gaan eten en het nét te hard tegenzit om nog verder door te wandelen in de stad. De oplossing? Een halve liter bestellen in een pub en weg is het slecht humeur. De bruine kroegen waar we eens met een schuine blik naar kijken in België zien we in de UK als een gezellige pub. Lang geleden dat ik nog een Guinness gedronken had, maar in Edinburgh heeft hij me lekker gesmaakt!


6. Mind the gap

Mind the Gap

Wanneer ik aan de Londense metro denk, hoor ik meteen de spontane stem die “Mind the Gap” zegt bij het uitstappen. Een manier om de reiziger te waarschuwen aan de ruimte die er kan zijn tussen het metrotoestel en het platform. Pure nostalgie en voor mij alleen al een reden om terug te keren naar deze prachtige hoofdstad.


Mind the gap when leaving.
Het was fijn om de UK bij ons in de Europese Unie te hebben.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.