Parijs: de Eiffeltoren 10x op haar mooist

Parijs: de Eiffeltoren 10x op haar mooist

Parijs is voor mij een ideale bestemming als ik er even tussenuit wil maar toch niet te ver kan of wil reizen. In februari vertrok ik voor de vijfde keer richting ‘the city of lights‘ en ik heb er weer met volle teugen van kunnen genieten. Elke keer opnieuw staat de Eiffeltoren op het programma, want hoe kan je in Parijs geweest zijn zonder dit prachtig monument een enthousiaste bonjour gezwaaid te hebben? Vandaag deel ik vanaf welke plekjes je de Eiffeltoren op haar mooist kan zien.


1. Montparnasse toren

Ten zuiden van Parijs, net onder de chique wijk “Saint-Germain-des-prés” staat de Montparnasse toren. De toren is 210 meter hoog en telt 59 verdiepingen. Voor een adembenemend zicht van 360° over Parijs moet je hier zijn. Meteen een test van je geografische kennis want waar ligt nu welke bezienswaardigheid? Het verrast me nog steeds hoe dichtbevolkt de stad eigenlijk is.

Vanzelfsprekend betaal je voor dit zicht ook wel een stevige prijs: € 18 per persoon. Wil je het decadent maken? Dan kan je ook een ticket kopen inclusief een glas champagne. Of volg eens een yogales op de Montparnasse? Ik ging voor een basisticket en vond het voor die ene keer toch de moeite waard!

Tip: koop je tickets op voorhand via deze link zodat je niet moet wachten.


2. Pont de Grenelle

Pont de Grenelle is een stalen brug dat het 15de en 16de arrondissement van Parijs met elkaar verbindt. Wat de brug voor mij speciaal maakte waren de vier joggers in deze foto. Zij jogden het gewone leven door met hun blik en borst recht vooruit. Rechts van hen de trots van Parijs en geen oog dat erop viel. Behalve dat van mij.


3. Pont Mirabeau

Niet alleen New York heeft een vrijheidsbeeld, ook Parijs heeft er een! Wel een stuk kleiner en je moet er ook een eindje voor de stad uit gaan. Het vrijheidsbeeld staat aan de Pont de Grenelle maar vanaf Pont Mirabeau heb je een beter zicht op het beeld dat staat te pronken meteen naast de Eiffeltoren.


4. Pont Alexandre III

Pont Alexandre III is de meest imposante brug in Parijs dankzij de verschillende invloeden van de art-nouveau stijl. Dat zie je meteen aan de grote lantaarns en verschillende ornamenten. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. ‘S nachts gaan de lantaarns aan en loert de romantiek om de hoek.

Wist je dat Pont Alexandre III verschillende keren verfilmd werd? Midnight in Paris, Moulin Rouge, Anastasia en Chocolat zijn enkele films waarin gerefereerd wordt naar deze prachtige brug.


5. Rue de l’université

Het cliché beeld waarbij je het raam van je balkon zou open doen en meteen zicht hebt op de Eiffeltoren is hier de realiteit. In Rue de l’Université is er geen massatoerisme waardoor je enkele mooie foto’s kan maken van het straatbeeld dat zo typerend aan Parijs is.


6. Parc du Champ de Mars

Vanaf Rue de l’Université wandel je via Allée Paul Deschanel en Allée Jean Paulhan het park rondom de Eiffeltoren binnen. Tijdens een lentedag zorgde dit voor enkele mooie bloesemfoto’s en een rustmoment aan het water bij valavond.


7. Place du Trocadéro

Het Palais de Chaillot is een groot paleis/gebouw tegenover de Eiffeltoren. De twee worden gescheiden van elkaar door een groot plein, het Place du Trocadéro. Het is de meest populaire plek voor een foto met de Eiffeltoren op de achtergrond. Ik genoot van het uitzicht tijdens nieuwjaarsnacht, enkele jaren geleden.

Wist je dat het verboden is om ’s nachts een foto van de Eiffeltoren te maken? De Parijse lichtshow is auteursrechtelijk beschermd sinds 1985. Société d’Exploitation de la Tour Eiffel, het bedrijf dat het beroemde monument bezit en bedient, meldt dat je toestemming moet vragen. Uiteraard is het niet haalbaar om elke toerist te vervolgen voor het maken van een foto maar bij deze vermeld ik toch even dat deze foto absoluut niet voor commerciële doeleinden mag worden gebruikt. Ik heb liever geen Fransen op mijn dak! 😉


8. Passerelle Debilly

In het 8e arrondissement vind je een elegante, ijzeren voetgangersbrug die over de Seine loopt. Deze brug is populair onder de slotenhangers, graffitispuiters maar ook fotografen. Terecht, want je kan hier heel gestileerde foto’s maken.


9. Quai Branly

Het fijne aan Parijs is dat er achter elke hoek van de straat wel iets moois te zien is. Het moment waarop ik door Quai Branly wandelde zag ik ‘m plots weer, die toren. Zonder ergens gelezen te hebben dat dit een waardevolle plek is om de Eiffeltoren van dichtbij te zien.


10. Vanaf de Seine

Als laatste kan ik je enkel aanraden om je tijd te nemen om langs de Seine te wandelen en de sfeer op te snuiven. De uren voor zonsondergang zijn voor mij het kostbaarste want dan verdwijnen de toeristen ook uit het straatbeeld.

Hopelijk kunnen we snel weer terug naar Parijs.

Dikke kus,
TinaEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.