Bloesemfietsroute Haspengouw: Sint-Truiden – Ordingen – Rijkel – Brustem

Bloesemfietsroute Haspengouw: Sint-Truiden – Ordingen – Rijkel – Brustem

Het zonnig weer blijft aanhouden (op uitzondering van enkele dagen volgende week) en de bloesems blijven bloeien, zelfs op Paasdag. Tegenwoordig stippel ik vaker een fietsroute uit in eigen regio want het is dan ook de mooiste tijd van het jaar. Er is een bloesemfietsroute die ik graag met jullie deel omdat het de mooiste is die ik tot nu toe gedaan heb. Zeker rond zonsondergang wanneer het licht op haar mooist valt.


Starten in de stad

De route start in het centrum van Sint-Truiden. Vanaf ons huis fiets ik door het stadspark en vervolgens richting het Speelhof waar de route begint met het knooppunt 189.


Richting het Kasteel van Ordingen

Onderweg rijd ik een stukje door het bos waarna het het Kasteel van Ordingen volgt. Het is een Middeleeuws kasteel met renaissancekarakteristieken, gebouwd in 1040. Het kasteel fungeerde toen als wachtpost op de grens van het graafschap Loon.

Begin februari 2020 opende het kasteel haar deuren als een viersterrenhotel. Er zijn 34 luxekamers en -suites wat ideaal is voor een feest op een mooie locatie. Ben je niet te gast in het kasteel dan kan toch de smaak van het kasteel proeven door te kiezen voor een luxueuze brunch op zondag. Gary Kirchens van het Brusselse restaurant ‘La Villa Lorraine’ zorgt voor het menu. Hopelijk kan er snel genoten worden van alles wat het Kasteel van Ordingen te bieden heeft!


Door de plantages van Rijkel

Borgloon staat gekend voor haar heuvelachtig landschap en mede daarom zal ik er wat langer over gedaan hebben hier te fietsen. Het is een prachtige omgeving om te stoppen en enkele foto’s te maken maar de route is vrij pittig. Ik heb hier vooral genoten van de bloesems maar ook van de zonsondergang.


Eindigen in Brustem

Doordat ik zo lang ben blijven plakken in Rijkel, was er eigenlijk maar weinig tijd om in Brustem foto’s te maken. Brustem is een deelgemeente van Sint-Truiden en op zich is er niet zoveel te beleven want het is een dorp gelijk een ander. Toch is één bepaald moment me wel bijgebleven: fietsen onder een regen van roze bloemen. Fantastisch!


Mijn foto’s van de bloesems tijdens deze bloesemfietsroute


Praktisch: deze bloesemfietsroute

  • Knooppunten: De lus is in totaal ongeveer 22 kilometer lang.
    Je volgt de volgende knooppunten: 135 – 189 – 171 – 170 – 169 – 168 – 134 – 135.

Mijn volgende fietsroute werd alvast uitgestippeld. Hoe zit het met die van jullie? Groetjes, TinaEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.