De rozentuin in Sint-Truiden: mijn vaste wandeling

De rozentuin in Sint-Truiden: mijn vaste wandeling

Wanneer ik ga wandelen probeer ik normaal gesproken telkens een nieuwe bestemming te vinden omdat er zoveel te zien en te ontdekken is in onze omgeving. Toch kan er af en toe ook een moment van verzadiging optreden en gaat mijn eerste keuze richting de rozentuin in domein ’t Speelhof in Sint-Truiden. De rozentuin ligt op wandelafstand van ons huis en ze staan op dit moment mooi in bloei! Je kan er heerlijk wandelen en je zintuigen met volle teugen laten genieten.


De rozentuin

In 2016 werd de rozentuin aangelegd in domein ’t Speelhof, op initiatief van de stad en Volkstuinen. De tuin is onderverdeeld in vier delen, gescheiden door taxushagen en buxusplantjes. Je kan er genieten van verschillende soorten rozen maar ook andere vaste planten, heesters en kruiden. Het is een fijne inspiratiebron voor eigen tuin, al betwijfel ik of ik het zelf zo mooi zou kunnen onderhouden. 😉

Het Speelhof was in 1562 een kasteeldomein dat door de abten van Sint-Truiden als buitenverblijf werd ingericht. Vandaag is het een uitvalsbasis voor joggers, wandelaars, bloemenliefhebbers, jeugd- en sportverenigingen. Een bezoekje waard wanneer je wil ontsnappen van de drukte in de stad want je moet niet ver uit het centrum gaan om er te geraken!

Rozentuin Sint-Truiden
't Speelhof Sint-Truiden

Over de vaste wandeling

De vaste wandeling is er voor mij om vlakbij huis in beweging te blijven, het avondmaal te laten zakken of om mijn zintuigen te laten genieten van al het spontane dat ik tegenkom. Wanneer de rozen zijn uitgebloeid vind ik ongetwijfeld wel een nieuwe ‘vaste wandeling‘ maar vandaag geniet ik nog even van alle geuren en kleuren.


Nu is mijn vraag: waar gaat de vaste wandeling van jou naartoe?


Fijne zondag!
x, TinaEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.