De nachttrein naar Chiang Mai

De nachttrein naar Chiang Mai

Tegenwoordig slaap ik behoorlijk slecht. Mijn neus zit dicht, ik slik “sinutab” zoals ik m&m’s zou binnen spelen en ik krijg geen adem. Zakdoeken rond me zijn een must.

Toch kan mijn nachtrust nog niet zo slecht zijn
zoals ik heb ervaren op de nachttrein naar Chiang Mai.


De rit naar Chiang Mai

Aan het begin van mijn eerste “Azië-reis” besloten Silke en ik om te starten in Bangkok waar we 24h zijn gebleven. De dag erna maakten we een daguitstap richting de Erawan watervallen (in Kanchanaburi) om op dag 3 in Ayutthaya te eindigen. Vanaf Ayutthaya namen we de nachttrein om 19u44 richting Chiang Mai met als aankomst 7u15. Onze treinrit zag er qua afstand zo uit, vanaf Ayutthaya:

Nachttrein Bangkok-ChiangMai 12Go Asia

Foto: www.gadventures.com

Roddels, roddels en roddels

Silke en ik hielden er op de trein een ladies night van. Op een rit van 11u kan je nog best veel doen maar wij hebben vooral veel gebabbeld. Zo hadden we het over vroegere vriendschappen, ex-liefjes en onze hogeschool avonturen. Er werd ook serieus gebabbeld: onze eerste indrukken over de reis werden met elkaar gedeeld en de zaken die ons opvielen aan elkaar. Samen reizen is altijd even wennen, maar dat geldt voor iedereen die in een vriendschappelijke band op reis gaat.

Zo wandel ik bijvoorbeeld liever op een avontuurlijker pad en is Silke meer voor het rustige. Lekker feesten vs terug opladen voor de dag erna. Het fijne aan onze reis was dat we er open over konden praten. We slaagden erin om onze dagen (voor onszelf) ‘ideaal’ in te delen, ook al waren we met twee.

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai

De boeking

Onze tickets hadden we 10 dagen op voorhand geboekt via 12Go Asia. Op dat moment waren de plaatsen voor de eersteklas wagons al uitverkocht, maar had je nog ruim de keuze tussen alle andere wagons. Wij hadden gekozen voor een stapelbedje in een “Class II Sleeper AC“, één van de snelste treinen richting het Noorden. Voor onze tickets betaalden we 2122 bath wat enorm veel lijkt, maar omgerekend kost het in totaal maar € 55,17. Onze tickets haalden we af in het “Hua Lomphong” station in Bangkok.

Er zijn heel wat treinen beschikbaar. Afhankelijk van je comfortkeuze kan je dus kiezen hoe je Chiang Mai wil bereiken. Een uitgebreid overzicht kan je hier vinden onder de titel “What types of trains are used in Thailand?

Nachttrein Bangkok-ChiangMai 12Go Asia

Foto: 12GoAsia.com

Nachtrust

Ook al hadden we de snelste trein, toch sliep ik verschrikkelijk. De matras is enorm hard en zowel de airco als het TL licht blijven aan. De foto hieronder omschrijft mijn situatie heel goed. Het is Thailand en voor € 25 reisde ik 612 kilometer verder. Ergens is dat toch ook een beetje een luxe. Niet?

Nachttrein Bangkok - Chiang Mai

Eens aangekomen in Chiang Mai? 

Deden we een jungle trekking, hebben we op watervallen gewandeld, gezellig gegeten bovenop één van de hoogste bergen in Chiang Mai en heb ik links gefietst. Daarover binnenkort meer!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.