Dit was 2018

Dit was 2018

Naar traditie schrijf ik opnieuw een blogpost met een terugblik op de beste momenten van het voorbije jaar. 2018 was een rustig jaar met ontzettend veel zon, cultuur en genot. Eentje om te klasseren als one of the best.


Hoe zag 2018 eruit?

Januari: ik vertrok naar Italië.

Bologna. Italië. Dit was 2018.

Ik had pas mijn ontslag gegeven bij Statik waardoor ik twee weken officieel werkloos was en dat gaf me een onzeker gevoel. Toch kon ik mezelf ook feliciteren want dat was het eerste werk-loze moment sinds mijn studies.

Het tweede gevoel overwon dus ik beloonde mezelf met een reis naar Italië. Stijn kon last minute geen verlof nemen dus ik vertrok alleen. Mijn vlucht vertrok naar Milaan waarna ik verder doorreisde met de trein richting Verona, Parma en tot slot Bologna. De zon was aanwezig, ik kreeg de gelegenheid om mooie architectuur te bestuderen en bovenal was er eindelijk een gevoel van rust in mijn hoofd na een bewogen 2017. Het werd een van de mooiste vakanties. Soms moet je gewoon je gevoel volgen in plaats van rationeel na te denken over geld of tijd. 

Februari: en ik bleef lopen

KOTK 100km tegen Kanker. Dit was 2018.

In februari begon ik massaal te oefenen voor de 100km run tegen Kanker. Het intense geluk dat me overviel toen ik over de finish liep in maart, was onbeschrijfelijk. Ik had het gedaan en het maakte me eigenlijk niet uit in hoeveel tijd. Meer lopen in 2019? Ja graag.

Maart: in teken van mijn allereerste Verrassende Blogwandeling

Allereerste blogwandeling. Wandelen in de natuur met verwonderhoekje. Dit was 2018.

Mijn allereerste Verrassende Blogwandeling ging door in Kerniel en er volgden snel nog meer wandelingen. Elke keer opnieuw weten de omgeving en de gesprekken met mijn mede-wandelaars me te verrassen. Iedereen deelt zijn of haar persoonlijkheid, trotse momenten en momenten van teleurstelling. Soms is het net die blik of het advies van buitenaf wat je nodig hebt. Dank je Bernadet, dat ik er zo vaak mocht bij zijn! De kalender van de Verrassende Blogwandelingen staat ook online, doe je ook mee in 2019?

April: aandacht voor foto’s in de natuur

Bloesems. Dit was 2018.

Het is de wondermooie combinatie van fotografie, reizen en natuur dat me gelukkig maakt. Ik heb weer veel foto’s gemaakt en er gaan er vast en zeker nog meer volgen. Hopelijk zijn de bloesems er weer snel, in april.

Mei: tijd om uit te waaien aan Zee(land)

Zoutelande. Nederland. Dit was 2018.

De eerste zonnestralen waren vroeg in het jaar al aanwezig en dat lokte me naar Zeeland. Het is er zoveel rustiger als bij ons. Zo brachten Stijn en ik een bezoek aan Goes en niet te vergeten… Zoutelande. Hoe kan het ook anders?

Juni: the sky is the limit

Corsica. Dit was 2018.

In 2017 zochten Stijn en ik voor het eerst de bergen op in Slovenië. Toen besefte ik dat een combinatie van bergen, stad en strand de ultieme vakantie is voor mij. Dus trokken we in juni naar Corsica en daar werden we getrakteerd op het mooiste uitzicht… The sky is the limit. Je kiest zelf waar de limiet voor jou ligt. Ook in 2019.

Juli: maar toch ook genieten van het thuisfront

De Plas Houthalen. Dit was 2018.

2018 is voor mij ook het jaar van te ontdekkingen op eigen bodem. Maandelijks bracht ik wel een bezoek aan een nieuw natuurgebied in Limburg. Liefst in aanwezigheid van een grote plas waar ik al eens kon afkoelen want dat was nodig met de hittegolf. Zo bracht ik voor het eerst een bezoek aan de Heuvelse Heide, de Wouterbron, de Plas en tal van andere plekjes. Je moet het vakantiegevoel niet altijd ver zoeken.

Augustus: een maand van geschiedenis

Mostar. Bosnië. Dit was 2018.

Eind augustus vertrokken Stijn en ik opnieuw. Onze laatste zomerreis ging door in Kroatië en Bosnië. In Bosnië kwamen we in aanraking met geschiedenis, verse geschiedenis. Dat soort geschiedenis waarvan je nooit had gedacht dat wij mensen het zelf konden schrijven. Ik heb toch wel een traan gelaten uit emotie maar ook uit dankbaarheid. Want we hebben het écht wel goed.

September: tijd voor creatie

Illustratie. Pastels. Dit was 2018.

In september kreeg ik weer zin om met een potlood, pastelkrijtjes en aquarel aan de slag te gaan. Oefening baart kunst dus ik ga het eens proberen vol te houden dit jaar.

Oktober: vriendschap in de Ardennen

Ardennen. Blij in de natuur. Dit was 2018.

Vriendschappen worden gevierd in de Ardennen. Vorig jaar trokken Silke, Claudia en ik naar Theux en dit jaar trokken Hanne en ik naar Manhay. We hebben gewandeld, geklaagd, gevierd en gedronken. Maar vooral: het beste in elkaar naar boven gehaald.

November: aanwezigheid van prachtige herfstkleuren

Herfst. Dit was 2018.

De herfstkleuren waren zo mooi aanwezig in november en ik geniet er nog steeds van. Zelfs al was het lekker knus in huis, naar buiten gaan loonde de moeite.

December: welkom Poesty

Poesty. Dit was 2018.

Ik sluit het jaar af met een gevonden kat. Poesty heeft enkele dagen als ‘vermist‘ op Facebook gestaan maar het werd me na weinig reactie van de potentiële eigenaar duidelijk dat hij niet zomaar op de parking van het kasteeldomein was terecht gekomen. Hij hoort bij ons.

2019, ik kijk ernaar uit.
Volgens mij wordt het weer een fantastisch jaar. Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.